СНИМКА НА ДЕНЯ

Христо Комарницки

Христо Комарницки

Eнтусиаст излзе с кану по наводенения бул. Христо Ботев в Русе

Eнтусиаст излзе с кану по наводенения бул. Христо Ботев в Русе

14 юни 2013

14 юни 2013

Светла Бъчварова за историята на надписа върху къщата на бул.

Светла Бъчварова за историята на надписа върху къщата на бул. "Черни връх":Разказа ми младеж от близкото до сградата училище: "Имаме в класа един, на който викаме Христос. А му викаме така, защото обича да казва: "След тая тъпня ми иде да умра и да възкръсна за следващата". И тъй стана на Христос. А това пък го написа негов приятел".

"Вчера предупредих, че медиите ще лъжат всячески за похода ни. Цитат как ни представят днес: " В шествието се включиха 60-70 души с балони на цветовете на българското знаме, според които няма нищо по-важно от защитата на традиционното българско семейство." "60-70 души" според същите, които плачат, че сме на 112-то място". (Кристиян Шкварек)

Причини да изхвърляме боклуци в природата...

Причини да изхвърляме боклуци в природата...

Венци Мицов: Водач на листата на ДБ в Шумен е ето този човек!

Венци Мицов: Водач на листата на ДБ в Шумен е ето този човек!

БТВ, корвети или к@рвети?

БТВ, корвети или к@рвети?

КУЛАТА-ПРОМАХОН

КУЛАТА-ПРОМАХОН

Животът в снимки

Границата между сезоните

Централен Балкан. Снимка на Йорданка Николова.

Луковмарш 2021 (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Днес, 13 февруари, в 17:30 стартира традиционното вече шествие в чест на генерал Христо Луков, наричано - Луковмарш. Всяка година събитието става повод за скандали. Противниците му го наричат "фашистко" и призовават за неговата забрана с призиви от типа "без нацисти по улиците ни". Привържениците му обаче, честват генерал Христо Луков като български герой, който трябва да има специално място в историята ни и опровергават левите нападки, че това е "фашистко шествие". Миналата година шествието не се проведе, заради забрана от Столична община. Тази година от Столична община твърдят, че шествието е прекратено със заповед на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова. Организаторите от Българския национален съюз заявиха вчера, че миналата година решението на Столична община е обжалвано пред съда и забраната е паднала. Те са обявили мото: "Ние не капитулираме", а също така обясняват, че са заявили отдавна намерението си за провеждане на факелно шествие днес. То не е съгласувано с общината, но нямало законова пречка да се състои, тъй като режимът за подобни събития не е разрешителен, а единствено уведомителен.

Протести срещу Ковид мерките в Касел

Според полицията няколко хиляди души в Касел са излезли в протеста срещу корона мерките и са пренебрегнали указанията на властта. (Източник: ZDF Heute)

Москов: Колко животи и човешко достойнство са били прегазени по комунистическите трудови лагери

БАК-ШИШИ

ICDSoft хостинг компания