Актуално

На фокус

Зверски скандал заради К-19 в парламента!

Зверски скандал заради К-19 в парламента!

26.08.2021

Втори фронт

4581


Дебатът за актуализация на бюджета на НЗОК стана повод за размяна на остри реплики между депутати на ГЕРБ, ИТН и ИБГНИ. Серията започна бившия здравен министър Костадин Ангелов от ГЕРБ.

Докато обясняваше защо няма да подкрепят актуализацията, Ангелов директно обвини служебният министър д-р Стойчо Кацаров и ИТН в разпространяване на антиваксърски послания, като цитира и скорошно гостуване на Кацаров в предаването на Тошко Йорданов.

Той заяви, че от партията на Слави Трифонов са отбелязали напредък, защото в началото са отричали съществуването на коронавируса, а сега поне го признават.

Последва изказване на Мая Манолова, която заяви, че Ангелов по-добре да си мълчи, защото именно той е лицето на провала на ГЕРБ в управлението на здравната криза. Тя заяви, че докато хората са умирали в болниците и дори на стълбите им, бившият министър се е возил на задната седалка на джипа на Бойко Борисов, за да му показват магистрали.

Манолова призова Ангелов да се смири. Тя напомни, че България е станала при предишната вълна страната с най-висока смъртност не само в Европа, а в света.

„Смирение от вашите уста звучи като ерес“, каза в отговор бившият здравен министър.

Станислав Балабанов от ИТН пък заяви, че никога партията и нейните депутати не са отричали съществуването на ковид. Той допълни, че критиките към правителството на Борисов не са били антиваксърски, а просто са посочвали грешките на ГЕРБ и партньорите им.

Балабанов допълни, че по времето, в които Костадин Ангелов се возеше в премиерския джип, хората са се хвърляли от високите етажи на болниците, когато са научавали, че са заразени с коронавирус.

Тома Биков от ГЕРБ не пропусна да се включи в размяната на остри реплики. Той заяви, че управлението на Бойко Борисов е спасило България, при това още при първата вълна на пандемията.

„Вие горяхте маски по площадите“, обърна се той към ИТН и ИБГНИ. Те от своя страна заявиха, че такова твърдение не се основава на никакви факти.

  Източник: onovini.eu

Свързани статии