Актуално

На фокус

Журналистът Алекс Нюман за „новото нормално“: Трябва да се каже истината, а именно - това е насилие над деца!

Журналистът Алекс Нюман за „новото нормално“: Трябва да се каже истината, а именно - това е насилие над деца!

12.06.2021

Ева Истаткова

5433


На 11 юни в Пловдивският университет "Паисий Хилендарски" се състоя симпозиум на тема: “Свободно и критично мислещо общество”. Събитието бе организирано от Висшето учебно заведение и правозащитната организация "Свобода за всеки" и бе излъчено на живо в Интернет.

Един от гост-лекторите на това събитие бе американският разследващ журналист Алекс Нюман, който от години изследва проблема за унищожаването на християнството, насилственото налагане на новите неолиберални политики и целите, които седят зад т.нар. политкоректна парадигма.
Нюман привежда аргументи за това, че децата са основна цел на това пагубно, тоталитарно по същността си, ново световно движение и чрез работата си показва как децата стават жертва на тази нова идеология в училище.

VTORIFRONT.BG зададе своите въпроси на Нюман по темите за „новото нормално“, натиска върху консервативните християнски ценности, свободата на словото и проблема с детското образование.

Приятно четене.

КОЙ Е АЛЕКС НЮМАН?

Алекс Нюман е международен журналист, педагог, автор, лектор, инвеститор и консултант, президент на Liberty Sentinel Media. В момента работи като сътрудник на Epoch Times, кореспондент на Law Enforcement Intelligence Brief, чуждестранен кореспондент за списание The New American, писател за WND (World Net Daily), писател в образованието за FreedomProject Media, колумнист от Илинойс, семеен институт.

В биографията му на журналист влизат издания като Gainesville Sun, списание Liberty, списание The Diplomat, списание Crisis, списание Swiss News, Charisma News, вестник за демократи в Арканзас, Sunshine State News, Campus Reform, County Alachua Today и много други.

Нюман е интервюирал настоящи и бивши държавни глави, членове на Конгреса, кралски особи и др. Неговата работа е многократно признавана от Drudge, Breitbart, Fox News и много други агенции. 

Алекс е автор и съавтор на няколко книги. Една от основните му творби е изложение на държавни училища заедно с международно известния д-р Самюел Блуменфелд, наречено „Престъпления на възпитателите“, публикувано от WND Books. Тя е препоръчана от консервативни лидери, вариращи от Филис Шлафли до Рон Пол.

Нюман е автор на книга за Дълбоката държава, както и съавтор на книга, излагаща световното федералистко движение.

Алекс служи и като директор на организацията Bear Witness Central, която работи за защита и опазване на Конституцията на САЩ чрез обучение на обществеността в партньорство с други консервативни организации.

В допълнение, той служи в няколко консултативни съвета за организации, насочени към образованието, включително американски родители, участващи в образованието (USPIE), Институт Нехемия и Фондация за грамотност на Самюел Л. Блуменфелд. Той е и сътрудник по лидерство в Института Джеймс Мадисън, водещият мозъчен тръст на Флорида. А Алекс е в консултативния съвет за Граждани за свобода на словото.

В образованието Алекс служи като директор на университета Red Pill на Г. Едуард Грифин, свързвайки хората по света с лидери в движението за свобода. 

***

VTORIFRONT.BG: Защо Вие лично сте ангажиран с проблемите на християнството, свободата на словото, сексуалния морал и налагането на новите неолиберални политики?

Алекс Нюман
Основната причина за моето участие по тези въпроси е, че чувствам дълг пред Бог и ближните си да отстоявам истината и това е, което е правилно. Цялата Библия ясно посочва, че всеки човек е длъжен да прави това, което е правилно. 
На второ място, има и егоистичен мотив. Моите 5 деца растат в свят, който е все по-враждебен към истината, морала, семейството и свободата. Това е неприемливо за мен. Те заслужават по-добро и затова трябва да направя всичко възможно, за да се противопоставя на злото, за да могат те да имат достоен свят, в който да живеят.

VTORIFRONT.BG: Вие изследвате “Ролята на държавните училища в индоктринирането на децата срещу християнството, свободата и сексуалния морал”. Разкажете ни за Вашия опит? Какво се случва с училищата в САЩ?

Алекс Нюман:

Аз съм учил в елитни частни училища по света (Мексико, Бразилия, Швейцария, Южна Африка, Франция, Швеция и др.). Никога не съм имал опит с държавните училища в Америка. Когато обаче брат ми беше в една от последните години на гимназията, това почти го унищожи - буквално.

Като журналист, живеещ в Европа, през 2012 г. започнах да изследвам американската система за държавните училища чрез поредица от статии за Common Core („Общото ядро“), първият официален набор от национални образователни стандарти, които Америка някога е имала. 
Веднага стана очевидно, че това не е истинско образование, а измама, която ще доведе до пропаднали деца, неспособни да мислят нормално. Колкото повече изследвах, толкова по-тревожен ставах.

И накрая, през 2014 г. с мен се свързаха д-р Самюел Блуменфелд и издателството WND Books, за да проверят дали се интересувам от сътрудничество и написването на книга заедно със Сам за образованието. 
Разбира се, че казах „да“ и това сложи начало на пътуването ми, за да открия и покажа какво се случва в училищата.

За да го обобщя накратко, научих, че правителствената „образователна“ система не само заглушава децата, но и ги индоктринира с антиамерикански, антисемеен и антихристиянски екстремизъм до такава степен, че преобладаващото мнозинство напуска училищата, враждебно настроени към вярата, семейството и свободата.

Между другото, собствените данни на правителството също показват, че преобладаващото мнозинство дори не владее четене, писане, математика, история, наука и други ключови предмети -  причината, заради която уж децата ходят на училище. Стана очевидно, че това е замислено и че нашата страна, и нашата конституционна република няма да оцелеят още едно цяло поколение, ако това продължава.

Друг ужасяващ проблем е сексуализацията на децата в образователната система. Започвайки още в детската градина, в много случаи учат децата, че хомосексуалността и объркването между половете са нормални и здравословни, че блудството (секс извън брака) е напълно приемливо, че всяка форма на извращение е полезна и че абортът е един от начините за справяне с последствията. Това е скандално. Трябва да се каже истината, каквато е, а именно: това е насилие над деца.

Тъй като образованието на децата е основният фокус на тоталитаристите и тъй като това е ключовият инструмент, който те използват във фундаменталната трансформация на нашите общества далеч от християнските основи, реших да направя това основен фокус на моята работа. Всички останали ключови битки - политически, икономически, религиозни и т.н. - в борбата за спасяване на християнската цивилизация остават на заден план пред отглеждането и възпитанието на следващото поколение. Ако загубим на този фронт, губим от всичко.

Снимка от провеждането на т.нар. “drag queen hour”, част от образователна програма в САЩ, в която драг куин представители четат приказки на децата.

VTORIFRONT.BG: Докъде е стигнало налагането на новите ценности чрез образованието в САЩ? Имате ли идея какво се случва в Европа?

Алекс Нюман

Още в самото начало, когато държавата пое контрол над образованието в Америка, целта на архитектите на държавната училищна система беше да трансформират ценностите на американците. Имена като Робърт Оуен, Хорас Ман и Джон Дюи се вписват в тази категория.

Ситуацията е такава, че американец отпреди 100 години дори вече не би разпознал нацията си, не би повярвал какво се случва с нея. Америка се превърна от нация, в която почти всеки човек поддържа библейски мироглед, в държава, в която по-малко от 10% от хората имат библейски мироглед. Църквите могат да носят известна отговорност тук, но основният двигател на тази трансформация е системата на държавните училища.

Използвайки повече от век изследвания в поведенческата психология и други области - част от тях от съветски изследователи - хората, отговорни за системата на държавните училища, станаха майстори в подкопаването на ценностите, които родителите и пасторите се стремят да възпитават у децата. Те използват усъвършенствани методи като „Изясняване на ценностите“, които описах в днешната си реч (бел.ред. Алекс Нюман беше лектор в симпозиум „Свободно и критично мислещо общество“), за да унищожат моралните ценности на децата и дори вярата в добро и грешно. Това се случва по „дизайн“. И ужасните резултати от това сега стават много очевидни.

Подобни промени се случват и в Европа. Всъщност в някои части на Европа като Скандинавия, Обединеното кралство, Холандия, Франция, Германия и т.н. тези ужаси са дори по-напреднали, отколкото в Съединените щати. 
И можем да видим резултатите: загуба на свобода, унищожаване на семейството, катастрофално намаляване на населението, отвореност към злото и самоомраза, която в крайна сметка ще унищожи западната цивилизация, ако това не бъде спряно.

Както споменах в речта си, ООН работи за стандартизиране на образованието в световен мащаб и за преформулиране на ценностите на децата по целия свят. Така че, докато някои нации могат да бъдат по-далеч по този път от други - и някои ще се съпротивляват по-енергично - крайната цел е да се осъществи същата трансформация в световен мащаб, като се използва системата на държавните училища като оръжие.

Информация на NYPOST: Градският Департамен по Образование „лекува“ деца на възраст от 3 до 7 години с изненадващ „драг куин час“ в програмата за дистанционно обучение, която се препоръчва като допълнителен материал за ученици, останали вкъщи, заради пандемията на COVID-19.Lil Miss Hot Mess (жената от снимката), е драг изпълнител от Сан Франциско, който си проправи път към четенето на своята книга с картинки „The Hips on the Drag Queen Go Swish, Swish, Swish“ в скорошен епизод на „Да научим“, продукция, създадена съвместно с обществената телевизия WNET.

VTORIFRONT.BG: Защо изведнъж стана толкова съществено и наложително да се променят закони в областта на сексуалния морал и разбирания?

Алекс Нюман

След като осъзнаха, че „работническата класа“ и „пролетариатът“ на Запад няма да се надигнат срещу „буржоазията“, както прогнозираха Карл Маркс и другите, комунистическите теоретици се опитваха да разберат защо техните прогнози се провалиха. Хора като Антонио Грамши и комунисти от Франкфуртското училище в Германия идентифицираха няколко ключови пречки пред революцията: семейство, църква и патриотизъм.

Разбира се, преди век излизането и откритото насърчаване на хомосексуалността или объркването между половете на децата би се считало за престъпление. Но тези комунисти и тоталитаристи осъзнаха, че за да успеят да свалят християнската цивилизация, ключова стъпка ще бъде подкопаването на семейството и църквата.

Това усилие за насърчаване на хомосексуалността, объркването на половете и т.н. е насочено директно към разбиването на семейството - една от най-силните бариери пред разпространението на злини като тоталитаризма. Семействата служат като щафета за предаване на ценности, вяра, традиция, история и други на следващото поколение. Ако този процес може да бъде прекъснат чрез унищожаване на семейства и замяна на семейството и църквата с държавата, поробването на хората от държавата става просто нещо.

Разбира се, много от полезните идиоти, които популяризират дневния ред, сами не разбират това - те вярват, че се борят за "равенство" и подобни глупости. Това е само голямо доказателство за това колко успешно са затънали вече нашите народи.

VTORIFRONT.BG: Как хората, които не са съгласни с тези нови ценности сами могат да отстояват разбиранията си?

Алекс Нюман

Най-важната стъпка, която обикновените хора могат да предприемат, за да защитят себе си и семействата си, е да избягат от системата на държавните училища и да гарантират, че децата получават подходящо християнско образование. Това може да означава домашно обучение или може би намиране на добро частно християнско училище. Но е от съществено значение. Над десет милиона американски семейства вече са направили това. Имаме нужда от много повече, но това е добро начало. Българите също могат да направят същото.

Друга важна стъпка е да говорите с любов и истина, високо и постоянно. 

Християните и тези, които споделят традиционни ценности, трябва да бъдат активни в публичното пространство. Те трябва да се кандидатират за публични длъжности, да се включват в медиите, да образоват своите общности, да се активизират в църквата и да бъдат много осъзнати в отстояването на истината и правдата. Другата страна има много пари, но ние имаме истина и истината ще печели винаги в дългосрочен план.

Кадър от друг “час по драг куин”, в който мъже, преоблечени като жени четат истории на малки деца, като част от образователна програма.

VTORIFRONT.BG: Как да запазим традиционните разбирания, когато новите такива са мощно финансирсани и подкрепяни от статуквото и в САЩ, и в Европа?

Алекс Нюман

Отново мисля, че най-важната първа стъпка, която обикновените хора могат да предприемат, е да избягат от държавната образователна система и да потърсят по-добри алтернативи, дори ако това означава жертва в стандарта на живот. За родителите не трябва да има нищо по-важно от благосъстоянието на децата им.

На второ място, критично важно е хората, които разбират значението на традиционните ценности, да се включат в управлението. Християните трябва да се кандидатират за Парламент, местна власт, а в случая на Европа - за позиции в ЕС. Мисля обаче, че би било най-добре българите да излязат от ЕС, за да защитят традиционните си ценности. За съжаление, ЕС е доминиран от сили, които се стремят да подкопаят християнската цивилизация и християнските ценности, а това, че България е член, дава на ЕС огромна власт над нацията.

Разбирам ползите, които българите вярват, че получават от ЕС, но аз вярвам, че ЕС представлява огромна заплаха за свободата, самоуправлението и библейското християнство - цена далеч по-голяма от всякакви предполагаеми ползи, които може да осигури.

VTORIFRONT.BG: Каква е ролята на християнството в съвременния свят според Вас?

Алекс Нюман

Християнството е истина и истината винаги трябва да бъде в основата на всичко.

За индивида отговорът е ясен. Библията учи, че всеки е съгрешил, че наказанието за греха е смъртта и че само Христос може да предложи спасение и вечен живот. Това е съществено за всеки човек да го разбере.

Съществува обаче и много по-широко глобално и обществено значение. Например Библията обяснява, че Бог е създателят на семейството, гражданското управление и Църквата. Ако искаме семейството и правителството да работят правилно, трябва да прочетем ръководството с инструкции, предоставено от Този, който е създал тези институции. Това се отнася за семейството и правителството - нито едното, нито другото не работи правилно, без да разбере как трябва да работи, както е разкрито от техния Създател.

Истините на християнството трябва да информират за всеки аспект от живота ни: образование, политика, икономика, семеен живот, бизнес, поведение, брак и др. Това е, което изгради западната цивилизация и даде ползите и плодовете, на които се радваме днес: свобода, просперитет, човешки права, върховенство на закона и т.н. Без основата на Божията Истина, всички тези предимства ще изчезнат.

Огледайте се по света или се огледайте в историята и се опитайте да намерите общество, което не се основава на християнски принципи, в което бихте искали да живеете. Просто помислете за дохристиянските общества, съществували преди пристигането на Евангелието: езическите скандинавски викинги например изнасилвали, ограбвали и жертвали деца, заради „демони“  допреди около 1000 години, когато дошло християнството, или помислете за обществата по света преди пристигането на разкритите от Бога закони и светлината на Истината.

Църквата (тялото на Христос) също има важна роля: да проповядва Евангелието, да създава ученици сред всички народи и да осветява светлината на истината в този тъмен свят. Макар да изглежда, че християнството отстъпва на Запад, то бързо напредва в Азия и Африка. Африканците и азиатците ще извлекат ползите от това, докато Америка и Европа навлизат по-дълбоко в бездната на объркването, тиранията, беззаконието, невежеството и злото.

За щастие знаем, че портите на Ада никога няма да надделеят над Църквата на Христос и Църквата ще продължи да върви напред по целия свят, дори ако отпадне в Европа и Америка. Цялата тирания на Съветския съюз не можа да спре похода на Църквата, както и настоящата реколта от богоненавистнически сили на Запад. Всъщност преследването ще укрепи Църквата, както винаги.

VTORIFRONT.BG: Вие сте автор на книга за Дълбоката държава. За нея често се твърди, че това е някаква конспирация. Какво представлява всъщност тя и как да разберем повече за нея?

Алекс Нюман

Думата конспирация просто означава двама или повече хора, работещи тайно за незаконни или неморални цели. В този случай това, което американци като президента Доналд Тръмп и други наричат ​​„дълбока държава“, не е съвсем заговор, тъй като, както показвам в книгата и лекциите си, много от тези хора говорят и работят открито за своите зли цели.

На повърхностно ниво Дълбоката държава е мрежа от хора в правителството (и външни сътрудници), които работят зад кулисите, за да подкопаят християнската цивилизация, индивидуалната свобода, нашата конституционна република и т.н.

На по-дълбоко ниво обаче съществува огромна глобална мрежа от тайни организации, работещи за изграждането на това, което самите те често наричат ​​„нов световен ред“. Има много начини да разберете повече, но може би най-простият е просто да прочетете книгата или да гледате някои от моите лекции за това, които включват видео доказателство за това, което казвам. 

VTORIFRONT.BGКакво е бъдещето на образованието според вас, как ще изглежда то след 20 години?

Алекс Нюман

Целта на образователните тоталитаристи е да поставят под свой контрол цялото образование по света. Това означава спиране на домашното обучение, поставяне на всички частни училища под правителствено регулиране и стандартизиране на учебната програма в световен мащаб под ръководството на ЮНЕСКО и подобни организации.

С този централизиран контрол целта е да се индоктринират децата по света да вярват в нов набор от ценности, противоречащи на християнските и традиционните възгледи, и да се улесни потапянето на народите по света под единна глобална власт. Това не е спекулация - те казват тези неща много открито.

Но това, че тоталитаристите правят планове, не означава, че ще успеят. В Америка съпротивата срещу тази зла програма нараства много бързо, а алтернативите на правителственото „образование“ стават все по-влиятелни.

Според мен един от големите рискове е, че правителствата ще предлагат „безплатни“ помощи и ще плащат данъци на семейства в домашни училища и частни училища и в крайна сметка това ще се превърне в инструмент за тяхното контролиране. От съществено значение е да защитим образователната свобода и това ще бъде една от определящите борби за свобода през следващите 20 години.

VTORIFRONT.BGКак конкретно може обикновеният човек да отстоява свободата на словото, когато е постоянно под натиск на регулации, санкции, институции?

Алекс Нюман

За да защитим свободата на словото, трябва да започнем с това да не се страхуваме, когато става въпрос да говорим свободно. Трябва смело да говорим истината, независимо от санкциите или културата на заличавнето (cancel culture) или нещо друго. Те не могат да заглушат всички нас. В момента те зависят от сплашването, за да мълчат повечето хора. Ако хората не биха могли да бъдат сплашени, този контрол ще рухне.

Освен това онези, които ценят свободата на словото, трябва да се включат в тази борба, независимо дали се кандидатират за президент или се изявяват като акционер или лидер в бизнес. Пасторите също трябва да говорят високо и ясно. И децата трябва да бъдат научени да зачитат свободата на словото и другите ценности на свободното общество.

Фанатичните усилия за мълчание и цензура на истината показват слабостта на тези, които пропагандират лъжите и техните аргументи. Те знаят, че лъжите им не могат да се конкурират с истината на пазара на идеи, затова се стремят да заглушат истината. Те ще загубят.

 

 

Свързани статии