Жива верига пред ДАНС: Ако Бойко Рашков не дойде след 30 минути, блокираме булеварда и му искаме оставката ВИДЕО

Жива верига пред ДАНС: Ако Бойко Рашков не дойде след 30 минути, блокираме булеварда и му искаме оставката ВИДЕО

25.05.2021

Втори фронт

14402


Жива верига пред ДАНС! Ако вътрешният министър Бойко Рашков не дойде тук до 30 минути, блокираме булеварда и му искаме оставката. В България сега има двувластие. Ако Бойко Рашков не дойде до 30 минути тук, значи се разиграва цирк. Това е посланието на хората от протеста, който се провежда пред Държавна агенция „Национална сигурност“ в момента. Исканията им са всички данни за незаконни СРС-та да бъдат предадени на гражданите, тъй като имали информация, че се унищожава информация, свързана с тях.
„Бойко Рашков, ако не го е страх от ДАНС, да дойде тук. Ако не дойде, ще държим сметка и на президента. Защо партиите от протеста не са тук? Къде е Мая Манолова, къде са хората на Слави?“, попита Росен Миленов от името на протестиращите.

„Не сме тук, за да правим шоу. Огледайте се - всичко е потънало в корупция. Трябва да имаме срам пред децата си. Нека бъдем единни срещу тези, които ни грабят и мачкат“, зоват протестиращите.

„Ние не сме терористи! Терористите са вътре! Стига лъжи - не сме маймуни. Няма да мръднем от тук, докато тази врата не се отвори и не ни пуснат вътре“, настояват те.

„Искаме възмездие и наказателен процес за онези, които затриха България“, се чува от протеста.

Пред Държавна агенция „Национална сигурност“ се появиха обаче и недоволстващи заради блокадата на бул. "Черни връх". „Сега, когато сме извоювали някаква победа, нямаме право да проваляме този служебен кабинет. Ако искате бъдеще за България, излизайте на улицата, защото този служебен кабинет има нужда от нашата подкрепа“, обърнаха се демонстрантите към тях.

„Господа полицаи, моля вземете мерки и отстранете хората, които провокират протеста“, зоват те.

Пред ДАНС скандират „Мафия!“, „Предатели!“ „Мутри, вън!“, а демонстрантите вече образуваха жива верига и блокираха булеварда. Майките от „Системата ни убива“ и отец Дионисий също са там. На място има полицейско присъствие.

   Източник: frognews

[video]

Свързани статии