Актуално

На фокус

Жестока катастрофа: Дрогиран шофьор остави на място трима чужденци край Евксиноград

Жестока катастрофа: Дрогиран шофьор остави на място трима чужденци край Евксиноград

04.09.2021

Втори фронт

1184


Дрогиран шофьор отне три човешки живота. Инцидентът е станал късно снощи в района на резиденция Евксиноград край Варна.
Вследствие на катастрофата са загинали трима чуждестранни граждани, постоянно пребиваващи в България.

“Това са чужди граждани, които са постоянно пребиваващи в България. Вследствие на пътно-транспортното произшествие са извършени проби на водача на виновния автомобил. Изпробван е за алкохол и наркотични вещества и е установено, че е на амфетамини и метаамфетамини и е задържан в Пето Районно управление. Автомобилите са се озовали в тревните площи между двете платна. Не мога да ви кажа скоростта, това ще е в следствие по досъдебното производство ще се установят подробности по случая", заяви пред БНТ началникът на "Охранителна полиция" - Варна Илиян Илиев.

Инцидентът е станал около 23 ч. Лек автомобил, в който са се движили жертвите, излизал от бензиностанция с цел да направи обратен завой в посока Златни пясъци.
Движещо се от север BMW, според очевидци с много висока скорост, блъска колата, при което тя се търкаляла повече от 30 метра, единият пътник изскача от нея, другия е затиснат в задната и част, а водачът – жена издъхва преди пристигането на линейката.
Според някои тя не е спряла на знак Стоп на излизане на главния път. На място пристигат няколко екипа на пожарната и много полицаи.

Първоначалната информация бе, че жертвите са варненци, но днес от полицията съобщиха, че загиналите са двама френски граждани – жена на 50г., мъж на 67 и англичанин на 59-годишна възраст. Шофьорът на БМВ-то, варненец на 46 г е без сериозни наранявания. При направения на място наркотест е установена употреба на метамфетамин и амфетамин.

 Източник: frognews

Свързани статии

Левицата