Актуално

На фокус

Жени Живкова разкри тайна от прехода Копирано от standartnews.com

Жени Живкова разкри тайна от прехода Копирано от standartnews.com

27.12.2020

standartnews.com

544


Предлагаха ми да стана вицепрезидент на Румен Радев. Няма да кажа точно кой, но бяха хора от БСП. Това разкри внучката на Тодор Живков - Евгения Живкова в "Неделята на NOVA".

"Аз отказах, защото знам какво ще ме чака, ако стана", обясни тя и допълни, че според нея Румен Радев се справя с поста си.

"Аз не знам, ако трябваше да взимам решение, дали щях да започна конфронтация с президента. Всяка партия е готова да се върне във властта. Защо Корнелия Нинова да не се справи? Всеки човек може да се справи", допълни тя.

"Борисов не ми е предлагал да ставам депутат. Чрез него е стигала покана до мен да се включа в редиците на НДСВ, но аз вече бях част от БСП и нямаше как да стане това", каза още Живкова.

Тя разкри, че между Тодор Живков и Симеон Сакскобурготски е имало тайна среща, но тя е била провалена от други участници в нея. Тези, които бяха инициатори, попречиха на тази среща. Костадин Чакъров беше един от тях. Симеон също е останал с впечатлението, че е умишлено", разказа тя.

"Бойко Борисов е умен човек, според мен. Попил е каквото може от дядо ми. Това, че е наследник на Тодор Живков са просто някакви неща, които се тиражират. Той се грижеше за дядо ми и сме му благодарни за грижите, които полагаше. Той пое охраната му и го направи безплатно. Ние имахме друга охрана и нямахме намерение да взимаме Бойко Борисов, но той дойде и нещата се промениха", посочи Евгения Живкова.

"Борисов е премиер вече 10 години, трябва да има смяна на властта. Българинът стана по-беден, разбира се. Аз лично живея нормално и не се определям като много богат човек. Не знам дали може да има социалдемокрация, след като живеем в пазарна икономика. Държавата може да се намеси в бизнеса, но нямаше как да развива закритите предприятия, които имаше преди промените. Фабриките са разграбени и е абсурдно да бъдат възстановени", заключи тя.

 

Свързани статии