Актуално

На фокус

Жега в парламента: Служебният премиер Янев казва днес какво е заварил след ГЕРБ

Жега в парламента: Служебният премиер Янев казва днес какво е заварил след ГЕРБ

29.07.2021

Втори фронт

4403


Служебният премиер Стефан Янев, заедно с вицепремиера Атанас Пеканов и министърът на икономиката Кирил Петков ще бъдат изслушвани в парламента днес

Първи на трибуна ще излезе Янев, който трябва да даде информация пред депутатите за завареното от служебното правителство финансово и икономическо състояние на държавата, предава Агенция Фокус.

Веднага след него в пленарната зала ще говори заместник министър-председателят Атанас Пеканов. Неговото изслушване е по темата за Плана за възстановяване и устойчивост, промените, направени от служебния кабинет в него и готовността за внасянето му в Европейската комисия.

Българската банка за развитие, нейното състояние и стратегия за бъдещето с основна мисия да помага на малките и средни предприятия – това е темата, заради която в пленарната зала е повикан министърът на икономиката Кирил Петков.

Веднага след това депутатите ще преминат към изслушване на председателя и членовете на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР).

Комисарите ще трябва да обосноват утвърждаването на бизнес плановете на ВиК операторите и образуване на цените чрез метода „горна граница на цени“ за регулаторния период 2022 – 2026 г., които на практика ще доведат до повишаването на сметките за вода на потребителите.

    Източник: onovini.eu
 

 

Свързани статии