Актуално

На фокус

Здравният министър Костадин Ангелов се ваксинира в присъствието на свещеник

Здравният министър Костадин Ангелов се ваксинира в присъствието на свещеник

27.12.2020

novini.bg

6630


Първата Covid ваксинация в България беше направена тази сутрин в 9.59 ч. в болница „Св. Анна“ в София, а първият ваксиниран е здравният министър Костадин Ангелов.

„Дойде спасението, което очакваме. Скоро ще започнем да надделяваме над Covid-19. Нямам търпение да се видя със 70-годишния ми баща без да се притеснявам, че ще го заразя с коронавирус“, каза министър Ангелов, цитиран от БГНЕС.

Втори ваксиниран веднага след него стана представител на Българската православна църква, като подкрепа за ваксините. В Бургас също започна ваксинирането, а в Пловдив първи получи ваксината председателят на БЛС д-р Иван Маджаров.

Ръководителят на НОЩ ген. Венцеслав Мутафчийски във ВМА каза, че е изминала една тежка година:

„Нека тази година с трудности и мъка да остане зад нас. Ние се намираме във война, но дойде нашето малко оръжие, то ще ни спаси и ще ни върне прегръдката и целувката с нашите деца и нашите близки, каза Мутафчийски, цитиран от БГНЕС.

Проф. Асен Балтов, директорът на Пирогов, също бе ваксиниран малко след 10 ч. Продължава и ваксинацията в Бургас и Пловдив на медицински лица.

„Аз съм изкарал Covid-19, но ваксината трябва да бъде направена и от хора, изкарали Covid, защото няма траен имунитет. В момента се чувствам така, както се чувствах и преди ваксината“, заяви Асен Балтов.

"Всеки, който е клинично здрав може спокойно да се ваксинира. Ще се ваксинират 40 колеги от Пирогов, хора от първа линия. Около 110 ваксини ще бъдат направени за тези три дни", съобщи още д-р Балтов.

[video]

Свързани статии