Актуално

На фокус

Зайкова: Политиката би трябвало да бъде нещо добро, ама в България е малко мръсничко

Зайкова: Политиката би трябвало да бъде нещо добро, ама в България е малко мръсничко

13.10.2021

Втори фронт

313


”Отивам (бел. ред. на избори) с надежда, защото трябва да направим правителство. Виждате, че се задават кризи – Ковид, икономическа криза, социална криза. Виждате какво става с тока, с водата…”, посочи Мика Зайкова от ”Има такъв народ”, а и може би най-колоритният депутат в 45-ото и 46-ото Народно събрание пред Bulgaria ON AIR.
Доайенът в два парламента каза, че не се чувства политик и не крие разочарованието си.

"Политиката, за съжаление, би трябвало да бъде нещо добро, ама в България е малко мръсничко и затова предпочитам да ме считат за експерт. Имаше моменти, в които ми беше много неприятно, защото, макар че съм била в синдикат и в синдикатите сме по-войнствени, обичам добрия тон", сподели Зайкова.

Най-големият ѝ критик е нейният син, който живее в САЩ и е наблюдавал работата ѝ в парламента. Тя е категорична, че е успяла да съхрани бунтаря в себе си. На същото мнение са и колегите ѝ синдикалисти.

"Винаги си е била бунтар! Тя винаги си е била такава и се надявам, че ще бъде решаващ глас и в следващото НС", сподели Иван Костадинов.

"Като характер – весела, доста колоритна беше!", изтъкна Тодор Иванов.

Мика Зайкова признава, че чувството ѝ за хумор невинаги я е спасявало от безсмисления диалог, който се е водел в парламента.

 Източник: frognews

Свързани статии

ICDSoft хостинг компания