Актуално

На фокус

Затварянето на училищата нанася тежки вреди за цял живот

Затварянето на училищата нанася тежки вреди за цял живот

24.10.2021

Втори Фронт

288


Затварянето на училищата по време на извънредното положение нанася тежки вреди за цял живот. Така заместник-ректорът на Бургаския свободен университет проф. д-р Милен Балтов коментира статия от авторитетното списание „The Econimist” със заглавие „Без моливчета и книжки, моля!“. За два месеца рязко са спаднали и доходите на родителите.

В рубриката „Икономистът говори“ професор Балтов сподели, че статистици от Норвегия са изчислили, че само един пропуснат ден в училище води до потенциална загуба на доход от 160 евро в рамките на цялата кариера.

Изследване в Съединените американски щати е показало недвусмислено, че през лятната ваканция учениците губят между 20 и 50% от натрупаните умения, аналитично мислене и навици.

Професор Балтов препоръча рязко съкращаване на ваканцията, напомняйки, че местната традиция е отпреди 100 години, когато Александър Стамболийски в ролята си на министър-председател е решил лятната такава в аграрна България да бъде увеличена до 15 септември, за да може да бъде събрана реколтата.

Източник: Дарик

Свързани статии

ICDSoft хостинг компания