Актуално

На фокус

Защо Том Круз не присъства на "Оскар"-ите?

Защо Том Круз не присъства на

13.03.2023

Втори Фронт

902


Въпреки че навсякъде, където отиде, за да представи "Топ Гън", Том Круз събира овациите, като една от най-почитаните и харесвани звезди в Холивуд, той не присъства на наградите "Оскар" в неделя вечер. Това безспорно разочарова много от неговите фенове.

Причината за това е работата му, разбира се. Актьорът подготвя още нови неща за публиката, като снима на самолетоносач в Сицилия, а сега се намира в Обединеното кралство.

Според Variety, Лейди Гага присъства именно, за да изпее Hold My Hand, номинираната за "Оскар" песен от филма. Първоначално се очакваше тя да пропусне церемонията - някои се чудеха как би могла да надмине дуета си с Брадли Купър от "Роди се звезда" преди няколко години - а продуцентите заявиха, че планират да използват клипове от филма, докато звучи песента. Може да беше твърде късно, за да помогне на рейтинга, но със сигурност допълни "Оскар"-ите с малко повече звездно присъствие.

Въпреки че миналата седмица в Холивуд се говореше дали цялата инерция след пандемията няма да спре заради стачката на сценаристите - и очевидно трябва да се направи равносметка за промените в заплащането и остатъка, дължащи се до голяма степен на стрийминга - Круз е готов да даде втори тласък на боксофиса с излизането на 14 юли на "Мисия: Невъзможна - Смъртна разплата, част първа. Той и режисьорът Кристофър Маккуори се надпреварват да завършат втората част на тази огромна сага, като Paramount вече планира филма за 28 юни 2024 г.

Кой има време за фриволности в сезона на наградите? Имаше слухове, че Круз може да въведе категорията за най-добра актриса и да връчи тази награда, но това беше отхвърлено преди седмица. Два други интересни случая, в които се случи нещо подобно са на Хийт Леджър, който почина преди да получи своя "Оскар", бе заместен от Робин Уилямс. А когато Кейси Афлек се оттегли заради спорове след победата си в "Манчестър край морето", наградата връчиха носителките на "Оскар" Дженифър Лорънс и Джоди Фостър.

Уил Смит, миналогодишният победител, разбира се, не раздава награди след десетгодишната си забрана за присъствие заради шамара, който отправи на Крис Рок, предаде "Вести.бг".

Източник: 24 часа

Свързани статии