Актуално

На фокус

Започва тотален одит на обществените поръчки в няколко сектора

Започва тотален одит на обществените поръчки в няколко сектора

19.05.2021

Втори фронт

6126


Започва тотален одит на обществените поръчки в няколко сектора.

Възлагам на дирекция „Вътрешен одит” и на инспектората към министър да извършат проверка на Агенцията по вписванията, включително на Търговския регистър, на дирекция „Българско гражданство” и проверка на обществените поръчки и сключените договори през последните години.

Това съобщи служебният правосъден министър Янаки Стоилов при представянето на екипа и приоритети си, предаде репортер на БГНЕС.

В екипа на Стоилов влизат двама заместници. Това са следователят в Националната следствена служба Мария Павлова, която и преди е участвала в служебно правителство и пловдивският адвокат Иван Демерджиев, ръководител на Адвокатската колегия в града под тепетата. Началник на кабинета на министъра е юристът Мариян Карагьозов, а медиен съветник журналистът Мария Папазова.

Ще проявим нетърпимост към лошите практики, обеща Стоилов и подчерта, че от години най-проблемни са областите с предоставянето на гражданство, местата за задържанията и вписвания.

Имам амбицията да поддържам активно взаимодействие с Висшия съдебен съвет, каза още министърът.

Организацията на предстоящите избори също са сред приоритетните задачи пред служебния министър, но по думите му те не са най-тежката част от дейността на министерството, което отговаря само с организацията на вота в местата за задържане. Така, че не става въпрос за повече от 1500 лица, които ще имат право да гласуват.

За нас е важно да подобрим електронното обслужване на гражданите, каза още Янаки Стоилов.

  Източник: onovini.eu

Свързани статии