Актуално

На фокус

Започна ”Маршът към свободата” на жълтите павета ВИДЕО

Започна ”Маршът към свободата” на жълтите павета ВИДЕО

27.01.2021

onovini.eu

449


Започна протестът на ресторантьорите. На жълтите павета към този час са се събрали стотици представители на бранша от цялата страна.
Секторът настоява държавните компенсации да бъдат изплатени и искат да отворят обектите си на 1 февруари.
Към този час обстановката под прозорците на властта е спокойна. Организаторите призовават присъстващите деонстрацията да е мирна и да не се стига до ескалации с полицията.

Очаква се протестът да продължи през целия ден. Заявката е демонстрантите да останат на площада до 17 ч.

Стотици хора от цялата страна се събират в София за протеста, който организираха Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България, предаде Евроком.

 През вчерашния ден премиерът Бойко Борисов разпореди на здравния министър Костадин Ангелов да разговаря с браншовите организации, за да се споразумеят за дата на отваряне на затворените, заради коронавирусните мерки, заведения, както и адекватно изплащане на средствата за подпомагане.

По-късно Ангелов издаде заповед, с която разреши работата на заведенията от 1-ви март. От БАЗ и СЗБ са категорични, че искат отваряне на дневните заведения от 1-ви февруари, а на нощните заведения от 1-ви март. По думите им ако това не се случи, те ще отворят протестно обектите си от 1-ви февруари, въпреки заповедта на здравния министър.

[video]

 

Свързани статии