Актуално

На фокус

Замериха Макрон с яйце на изложение в Лион

Замериха Макрон с яйце на изложение в Лион

27.09.2021

Втори фронт

161


Неизвестен младеж замери с яйце френския президент Еманюел Макрон по време на посещението му в Лион, съобщи местният онлайн портал LionMag.com. Макрон бе на посещение на изложението Eurexpo, когато от тълпата долетя объл предмет, който го удари в лявото рамо и отскочи. В същия момент се чу и вик "Да живее революцията!".

Младият мъж, който замери президента бе веднага заловен от охранителите, а президентът и неговият антураж продължиха по пътя си. Първоначалната информация е, че Макрон е бил уцелен с яйце. Бяха разпространени и кадри, на счупено на асфалта яйце.

Според LionMag френският президент е помолил своя екип да говори с младежа и да разбере какви са били мотивите му.

По време на посещението си на изложението Макрон направи серия от анонси в посока възраждане на ресторантьорския и хотелския сектор. Сред тях е освобождаването от данъци на бакшишите, платени с кредитна карта във всички засегнати заведения. Мярка, която бе приветствана от представителите на бранша, събрани около президента.

Днешният инцидент напомня донякъде на шамара, който Макрон получи на 8 юни, по време на публична проява в Тайн, департамент Дром. тогавашният му нападател бе осъден на 18 месеца затвор, но бе освободен през септември. Докато посягаше да шамароса френския президент мъжът, който се оказа роялист, извика бойния девиз на кралство Франция, придружен с "Долу Макрон!"

 Източник: СЕГА

Свързани статии

ICDSoft хостинг компания