Актуално

На фокус

Заев изригна: Как всички хора произхождат от маймуните, а само ние от българите?

Заев изригна: Как всички хора произхождат от маймуните, а само ние от българите?

21.05.2021

Втори фронт

1516


„Как всички останали хора произхождат от маймуните, а само ние от българите?“

Това попита премиерът на Северна Македония Зоран Заев Бойко Борисов в опит да убеди бившия си български колега в цялата абсурдност на позицията на София по отношение на македонската идентичност, пише сръбският сайт „Политика“.

„Според науката всички произхождаме от маймуните, а според вярата всички произхождаме от Адам и Ева. Как само македонците произхождат от българите“, е казал Заев в разговор с Борисов.

Премиерът на Северна Македония отново е повторил, че „проблемът с България е смешен“. „Казват, че приемат реалността на македонската идентичност и език, но искат да видят корените“, отбеляза македонският премиер.

Той добави, че историко-образователната комисия трябва да разработи всички възможни аспекти и да намери решение за всички исторически личности и по този начин да ни направи приятели, а не да ни разделя.

„Не се отказвам, защото Европейският съюз няма алтернатива. Продължаваме европеизирането у дома, но това не е същото като европеизирането чрез преговорния процес, чрез глави.

Чрез глави и клъстери идват милиони за подкрепа, за да ви мотивират и да ви насърчат наистина да покажете ценностите и ефектите от реформите в страната“, посочи лидерът на югозападната ни съседка.

Той оцени, че българският народ е показал на предишните избори, че иска европейско ръководство, което решава проблемите.

  Източник: onovini.eu

Свързани статии