Актуално

На фокус

Задържаният за убийството на швейцарския бизнесмен имал лични отношения със съпругата му

Задържаният за убийството на швейцарския бизнесмен имал лични отношения със съпругата му

15.08.2022

Втори Фронт

293


Събрани са достатъчно доказателства, повдигнато е обвинение за умишлено убийство на швейцарския бизнесмен Удо Ланге в пернишкото село Кладница. Задържаният 57-годишен мъж е арестуван за 24 часа, удължено с прокурорско постановление за 72 часа. Това обяви наблюдаващият прокурор Аделина Алексиева.

Арестуваният се е познавал със семейството, работил е при съпругата на жертвата, а мотивът е личен. Те са имали лични и служебни, професионални отношения, допълни говорителят на Окръжната прокуратура в Перник Албена Стоилова, предаде Нова тв.

Задържаният живее в София по адресна регистрация. Към момента доказателствата сочат, че той е извършител, проверява се версията дали има и друг извършител или някой, който да му е помогнал. Няма доказателства на този етап срещу съпругата на жертвата.

Направена е аутопсия. Няма данни бизнесменът да е бил преоблечен или местен. Има констатирано увреждане на белия дроб - малка рана на шията, заяви още Стоилова.

Убийството е станало в жилището на жертвата.

Иззети са веществени доказателства и претърсвания на адреса на предполагаемия убиец. Съпругата на Удо Ланге е била в жилището по време на извършването на престъплението.

Източник: novini.bg

Свързани статии