Актуално

На фокус

Задържаха 28 мигранти в ловно стопанство край Ихтиман

Задържаха 28 мигранти в ловно стопанство край Ихтиман

23.08.2021

Втори фронт

1410


28 мигранти са открити в ловно стопанство над Ихтиман. Всички те твърдели, че идват от Афганистан и са избягали заради конфликта в страната. Акцията по задържането им продължила часове наред, съобщава Нова тв.

Някои от мъжете отказали да се подчинят на полицейските разпореждания и опитали да избягат. Мигрантите били открити от шефа на охраната на ловното стопанство в планината над града.

„За пореден път ни беше сервирана поредната порция мигранти. Този път бяха 28. От тях 21 останаха, 7 избягаха и се наложи да ги търсим. Полицаите дойдоха много бързо - един патрул с двама души. Единият от тях остана да пази вече задържаните, а с другия започнахме да търсим останалите”, обясни охранителят в ловното стопанство Иван Янкулов.

По негови думи мигрантите били гладни и жадни. Казали, че са били докарани в събота вечерта от Турция. "Ядосан съм, защото това не е кокошарник, че границата да я преминава всеки, който поиска. Допустимо е 1-2 души, но това е ежедневно", възмути се Янкулов.

Тази вечер при рутинна проверка на камион в софийския кв.Орландовци са задържани 20 мигранти, съобщи БНТ. Установява се националността им. 

  Източник: "СЕГА"

Свързани статии

Левицата