Актуално

На фокус

За прайда, честно.

За прайда, честно.

15.06.2021

Емил Йотовски

927Прайд значело гордост. Трябва да си го повтарям за да не го забравя. Защото това, което видях онзи ден не е гордост. Пардон, гордост е, ама една такава опърдяна гордост, с която 
си горд не с това какво си направил, а с това какво си ти. Ама какво си ти? Ти си това, което си, но затова трябва ли чак пък да си горд? Тогава и фикусите трябва да са горди, защото са фикуси. Явно това е някакво съвременно бигбрадърско течение във философията, извираща от живителните сокове на плеймейта.

В рамките на тридесет години видях падението на гей обществото. През деветдесетте години само крайни лумпени и видиотени типове имаха спорове с тях. Тогава да мразиш гейовете беше знак на неинтелигентност. Гейовете бяха като розов папагал, който успяваше да забавлява както себе си, така и всички останали. Да забавлява ненатрапливо. Дори не разбрах кога гей обществото от една любопитна прослойка се превърнаха в някакви пищящи „гретитумберг“, които изискват нещо, при това го изискват някак заплашително.

Без да задълбавам, дочух, че гейовете искат да заявят, че не искат да ги бият и искат да сключват брак. Това да стане чрез изразното средство – „следване на камион, обкичен с розови балони“.
За боя – браво! Това е нормално човешко искане. И аз искам да не ме бият, но затова не си монтирам розови балони на задника и не изкарвам целия наличен ресурс на МВР на улицата, за да ми пази същия този задник. Сигурен съм, че нито един човек не си е променил възгледите в резултат на вашия парад. Така че това е един ресурс хвърлен на вятъра.

Това, което правите не е любов. Любов е когато обичаш, а не когато врещиш. Любовта е интровертна. Мантрата за показната любов обслужва производителите на стоки и търговците. Те инвестират в показната любов. Колкото по-показна е тя, толкова по-голяма печалба. На този прайд любов не видях. Имаше напън, невроза и напрегнати лица. Някой ви е излъгал, че това е любов, но не е. Това е махленски шум. Нещо като футболна агитка, но по-розова, по-стресирана и думата к@р е заменена с любов.

Колкото до сватбите – хора, разберете, че това е традиция за продължаване на рода. Знам, че тази традиция е мощно осрана, но все пак е такава. Разбира се, че е правилно да се унаследявате, да имате право да си ходите на свиждане в болниците, но това са все юридически преодолими препятствия. Затова сватба не е необходима. Пожелавам да получите час по-скоро правото на сватбен ритуал. Чак тогава ще схванете колко ресурс сте изразходвали за такова безполезно желание.

А сега за гордостта!

Тиванските хоплити не са били велики войни, защото са се праскали отзад, а защото са се биели свирепо и са умирали за каузи извън тях и техния задник. Приликата ви с тях е никаква! 
Съсредоточете се не към пола, а към мисълта. Мозъкът е по-важен орган от задника.

Следващия път този предоволен ресурс, който ви се подарява не го остойностявайте в розов латекс, а в нещо полезно. Малоумната ни държава има нужда от полезни неща. Леле как ще ме възхитите, ако дарите парите ви за следващия прайд в оборудването на някоя болница. Не е казано, че точно това трябва да правите. Измислете си го вие. Тогава ще видите какво значи гордост и няма да имате нужда от никакъв прайд. Гарантирам.

   Източник: novini.bg

Свързани статии