Актуално

На фокус

За идиотите

За идиотите

02.02.2021

Емил Йотовски

2363


Много ми се ще всеки ден да излиза статистика за количеството идиоти. Само трябва да се направи тест, който да ги идентифицира (има такива) и да се следи бройката. Представете си само - ставате от сън, пускате компютъра и разбирате, че днес активните идиоти са, да кажем, 10 000. Хиляда са новооткритите, а двеста са излекуваните. Не ме питайте как се лекува идиотия. И някак разбираш в какво време живееш, каква е ситуацията и как трябва да се пазиш.
   
В метрото ти съобщават на всеки две минути да не общуваш с идиоти и ако усетиш най-малките признаци на идиотия да се обърнеш към здравните власти. Те нищо няма да направят, но ще те запишат в списъците си и така. 
   А за идиотското поведение на идиотите - СЗО да дава препоръки. Разбира се, идиотски препоръки. СЗО това си го може.
   
Идиотите винаги са съществували.

Когато са се домогвали до властта, историята ги е помнила с безумията им. Когато са били потискани, цивилизацията е била в подем.  
   Въпросът е как идиотите да се поддържат в разумни граници?
Най-силното оръжие не е образованието. Защото, един образован идиот, е в пъти по-опасен от необразования. Най-доброто оръжие е съпротивата срещу хроничната, подпрагова и неуморима идиотия. 
   Живеем в най-прогресивния обществен строй (поне така си въобразяваме, защото постоянно ни го напомнят от телевизора). Проблемът е, че този най-прогресивен строй вече е някак доста изроден. Уж хората сме равни, но с всеки неврон чувстваме, че не е така. Не е така и пред касата в магазина, и на опашката пред болницата. И никой да не смее да ми разправя, че това се дължи на мързел. Напротив. Най-успешното качество в този най-демократичен и човеколюбив строй е бруталността и тоталната липса на човещина.

Защото човещината не носи печалба.
    
Та въпросът е  - Как да поддържаме количеството на идиотите под критичния минимум? Момент! А защо трябва идиотите да са малко? На демокрацията са нужни идиоти. Защото, дали си идиот или не, твоят глас е еднакво ценен. А когато си идиот можеш да си даваш гласа за най-идиотски каузи. Да бъдеш убеждаван във всякакви идиотии. Въобще, всеки идиот е патрон в пълнителя на демократичната картечница. Затова никакво ограничаване на идиотиите. Дори насърчаване. Все едно не виждаме точно това?
    Съжалявам за примера, но темата е станала стандарт. Примерно, че във ваксината срещу ковид има чипове. На тази идиотия се връзват само най-големите идиоти, но това е достатъчно, за да отмести вниманието на народонаселението от някак по-малко екстравагантните, но и по-смислени въпроси.

Защо навсякъде се твърди, че имунитетът от ваксината е по-добър от естествения придобит след боледуване?

Защо се затварят едни обществени места и дума не се обелва за затварянето на други? Да не говорим за клетите холандци, които са се обзавели и с вечерен час. Все едно вирусът работи от девет до пет с обедна почивка. И защо медиите ни размазват от информация, която винаги е половинчата и изопачена? Все въпроси, въпроси, въпроси… А по телевизора старателно ни обясняват, че ваксината е без чипове. Обясняват ни го като на идиоти. 
   Както и да е. Явно цивилизацията ни е в подем на идиотите. От тук нататък ще се занимаваме с правата на мъжете да акат в женските тоалетни, на мъже да се надбягват с жени по състезателните писти (скоро всички медали в женските дисциплини ще бъдат събрани от дами с адамови ябълки). На жените да пикаят прави. И също така си създадохме новото нормално да ходим с маски. Поне хубавото на маските е, че не си виждаме физиономиите и някак да ни е по-малко срам от всичко това. Но скоро, когато идиотите станат повече, вече няма да е срамно.

 Източник: novini.bg

Свързани статии