Актуално

На фокус

Япония: 50 000 японци са на възраст над 100 години!

Япония: 50 000 японци са на възраст над 100 години!

10.04.2021

Втори Фронт

1035


Автор: Ирена Иванова, ФБ

И след 15 години от столетниците в Япония ще има повече от един милион души.
Защо?
Няма други страни в света с такива постижения по отношение на продължителността на живота и качеството на живот.
Някои ще предположат, че тайната на дълголетието им е, че ядат сурова риба и водорасли.
И ще бъде погрешно.
В света има много държави, особено тези, разположени на брега на топлите океани, където местните хора ядат морски дарове, плодове и зеленчуци от сутрин до вечер и живеят наполовина по-малко.
Тайната на дълголетието се крие във факта, че японците са единствените хора на Земята, които, когато общуват, се опитват да не развалят настроението на събеседника си.
Невъзможно е да се намери по-позитивна държава в света.
Япония е истинско икономическо чудо, а  няма земя, няма къде да се сее ориз и да се  градят градове, няма абсолютно никакви природни ресурси. Но японците  са най-богатата нация в света. Средната заплата на японец е три хиляди и половина долара.
Факт е, че тайната на успеха на цяла държава се крие в това, че японците бяха сред първите, които са се научили да контролират мислите си. Осъзнавайки перфектно, че негативните мисли убиват не само настроението на събеседника, но и неговото здраве и бъдещето му.
Японците премахнаха „не“ от езика си.
Това е направено по естествен начин, защото всеки от тях в училище, у дома, на работа, контролира мислите си и не позволява негативните мисли да разрушат живота и бъдещето на другите хора.
За съжаление в повечето страни хората не разбират, че мислите са семената, от които ще израства тяхното бъдеще, бъдещето на децата им, бъдещето на тяхната компания, бъдещето на тяхната страна.

Свързани статии