Актуално

На фокус

Япония: 50 000 японци са на възраст над 100 години!

Япония: 50 000 японци са на възраст над 100 години!

10.04.2021

Втори Фронт

879


Автор: Ирена Иванова, ФБ

И след 15 години от столетниците в Япония ще има повече от един милион души.
Защо?
Няма други страни в света с такива постижения по отношение на продължителността на живота и качеството на живот.
Някои ще предположат, че тайната на дълголетието им е, че ядат сурова риба и водорасли.
И ще бъде погрешно.
В света има много държави, особено тези, разположени на брега на топлите океани, където местните хора ядат морски дарове, плодове и зеленчуци от сутрин до вечер и живеят наполовина по-малко.
Тайната на дълголетието се крие във факта, че японците са единствените хора на Земята, които, когато общуват, се опитват да не развалят настроението на събеседника си.
Невъзможно е да се намери по-позитивна държава в света.
Япония е истинско икономическо чудо, а  няма земя, няма къде да се сее ориз и да се  градят градове, няма абсолютно никакви природни ресурси. Но японците  са най-богатата нация в света. Средната заплата на японец е три хиляди и половина долара.
Факт е, че тайната на успеха на цяла държава се крие в това, че японците бяха сред първите, които са се научили да контролират мислите си. Осъзнавайки перфектно, че негативните мисли убиват не само настроението на събеседника, но и неговото здраве и бъдещето му.
Японците премахнаха „не“ от езика си.
Това е направено по естествен начин, защото всеки от тях в училище, у дома, на работа, контролира мислите си и не позволява негативните мисли да разрушат живота и бъдещето на другите хора.
За съжаление в повечето страни хората не разбират, че мислите са семената, от които ще израства тяхното бъдеще, бъдещето на децата им, бъдещето на тяхната компания, бъдещето на тяхната страна.

Свързани статии

ICDSoft хостинг компания