Актуално

На фокус

Възобновява се ваксинирането с AstraZeneca

Възобновява се ваксинирането с AstraZeneca

19.03.2021

Втори Фронт

1483


Възобновява се имунизирането срещу COVID-19 с ваксината на AstraZeneca, след като вчера Европейската агенция по лекарствата потвърди ефикасността и безопасността на оксфордската ваксина.

В "Пирогов" четири пункта за имунизации ще приемат желаещите от 10 ч. днес. Ще се приемат всички, които имат онлайн записани часове от 12 до 19 март. За да бъдат ваксинирани всички, пунктовете на "Пирогов" ще работят и през почивните дни, съобщава БНТ.

Също от 10 ч. се възстановява работата във Ваксинационния център на болница "Св. Анна". Осигурени са два екипа. Единият ще обслужва гражданите, които са си записали ред за днес. Вторият екип ще обслужва гражданите, записали се за предишни дати, но пропуснали реда си, поради временното спиране на ваксинирането. 

И "Александровска" болница подновява имунизациите с ваксината на "Астра Зенека" във фургона пред бариерата на болницата. Работното време е от 8.30 ч. Ще бъдат ваксинирани гражданите, регистрирани в електронния регистър, определени за днес, както и граждани, пропуснали имунизацията заради спирането на ваксината.

  Източник: Гласове

Свързани статии

ICDSoft хостинг компания