Актуално

На фокус

Военният министър отменил наказанието на самоубилия се лейтенант Манчев

Военният министър отменил наказанието на самоубилия се лейтенант Манчев

20.07.2021

Втори фронт

996


Самоубилият се на полигона в Ново село старши лейтенант Тодор Манчев, за което "24 часа" съобщи, първоначално е бил наказан със забележка за нахлуването на командоси в цеха край Чешнегирово. Това е станало след служебна проверка, извършена в пловдивската военна полиция. Последвала обаче нова проверка от инспектората на МО за инцидента от 11 май. При нея министърът на отбраната Георги Панайотов не е наказал ст. лейтенант Манчев за случая в Чешнегирово, тъй като преценил, че няма извършени от него нарушения.

Със заповеди от 15 юли т.г. Панайотов е освободил от военна служба директора на РСВП – Пловдив полк. Венцислав Радков и началника на сектор в Отдел „Контрол и охрана“ майор Георги Мерджанов, се казва в съобщение на МО.

Продължавала проверката на Служба „Военна полиция“ за установяване и на други военнослужещи и длъжностни лица, имащи отношение към инцидента в Чешнегирово, както и разследването по случая на Военно-окръжна прокуратура Пловдив.

От военното министерство припомнят, че вчера в района на полигона "Ново село" в спално помещение е намерен в безжизнено състояние с огнестрелна рана на старши лейтенант Тодор Манчев. Пристигналият медицински екип от МБАЛ - Котел констатирал смъртта му. Уведомен е дежурен военен прокурор при Военно-окръжна прокуратура – Сливен, и са предприети неотложни действия по разследването от военен следовател, като е образувано досъдебно производство, което се провежда под ръководството и надзора на военен прокурор.

Манчев е на 31 г. и е от Пазарджик.

   Източник: Гласове

Свързани статии