Актуално

На фокус

Водач на градския транспорт пребит с бокс

Водач на градския транспорт пребит с бокс

28.12.2020

Карлос Контрера

449


Пореден инцидент с водач от обществения транспорт. Вчера около 23.50 ч на последната спирка на автостанция "Изток", неизвестно лице / избягал / удря в лицето водача на автобус 7055 от автобусна линия 119 / за гараж /. Водачът прибира автобуса в гараж  след което дежурният диспечер се обажда на тел.112 и в ЦГМ. Взети са писмени обяснения от екип на 5-то РПУ, след което водача е откаран в ИСУЛ с контузна рана на лицето. ударът е нанесен с бокс. Заведена е преписка в 5-то РУ. Истината е, че пиян циганин решил да пречи на автобуса, след което напада водача. Автобусът е с оборудван с камери за видеонаблюдение, надявам се по завписите нападателят бързо да бъде разкрит, задържан и съден. Именно по автобусна линия 119 чрез системата за видеонаблюдение през декември 2019г. беше задържан перверзникът, който нападна жена.
В последните месеци инцидентите с коли на обществения транспорт зачестяват - имаме случаи на задействани аварийни спирачки по хулигански подбуди, на замеряни с камъни автобуси (включително в района на Борисовата градина), имаме случаи на пияни и надрусани, които издевателстват срещу други пътници (последният случай е от А 83). Подавани са сигнали в СДВР.
Истината е, че вербалната и физическата агресия срещу водачите в градския транспорт не е спирала. Аз смятам, че трябва да уважаваме труда на водачите и да не допускаме те да бъдат унижавани и бити (имаше преди години и случай на наръган шофьор на автобус в кабината), докато работят, за да се придвижваме всички в града.
П.С. Пазете се в А 86 - има постъпили сигнали от граждани за банди джебчии, които в последните дни извършват кражби от пътници в участъка между Надежда и Лъвов мост.

Свързани статии

Левицата