Актуално

На фокус

Внасят три лекарства за лечение на ковид

Внасят три лекарства за лечение на ковид

24.11.2021

Втори фронт

176


Правителството реши да вдигне тавана на максималните разходи по бюджета на Министерството на здравеопазването с 2021 г. Това позволи сключване на договори за осигуряване на лекарствените продукти за лечение нa COVlD-19 Molnupiravir, Regdanviniab и Anakinra.
Molnupiravir е противовирусно лекарство, предназначено за нехоспитализирани възрастни пациенти с лек до умерен COVID-19 и поне един рисков фактор, свързан с прогресия до тежък COVID-19. Лекарственият продукт е за перорална терапия за амбулаторна употреба и ще се предлага в опаковка за петдневен курс на лечение.Моноклоналното антитяло.

Regkirona е за лечение на умерена форма на COVID- 19, с прогноза за тежко развитие на заболяването и/или хоспитализация. Клиничните данни демонстрират доказано трикратно намаляване на хоспитализациите след приложение на лекарството.

Лекарственият продукт Anakinra е подходящ за пациенти с пневмония, причинена от COVID-19, с риск от прогресиране до тежка дихателна недостатъчност. Той се прилага чрез подкожна инжекция.С приемането на постановлението ще бъде осигурен достъпът на българските граждани до лекарствени продукти за лечение на COVID-19.

   Източник: frognews

 

Свързани статии

ICDSoft хостинг компания