Актуално

На фокус

ВМРО ще се яви самостоятелно на тези избори

ВМРО ще се яви самостоятелно на тези избори

05.09.2021

Втори Фронт

330


На тези избори ВМРО ще се яви самостоятелно. Това заяви пред БНТ Красимир Каракачанов.

"Явно, търсенето на коалиции в последния момент преди изборите, се оказа неудачно, обясни той. И както виждате, част от нашите избиратели, най-твърдите избиратели, останаха вкъщи и не отидоха да гласуват. Те не ни изневериха, не гласуваха за друг, но не гласуваха. Така че, изводът на всички колеги в ръководството е, че трябва на тези избори, както на изборите през април, да се явим самостоятелно", допълни Каракачанов.

Каракачанов каза това на гроба на Тодор Александров в Пирин, над с. Сугарево по време на честванията в памет на легендарния водач на Организацията. На 5 септември ВМРО отбелязва 97 години от гибелта на Тодор Александров.

„Един великан на нашето време си отиде.“ Колко са българите, за които е написано такова нещо. Няма такива. Тодор Александров е човек, за когото 20 г. след смъртта му британската енциклопедия пише „некоронования крал на българите в Македония“. Този човек през 1924 г. е погребан тук. Тази местност остава свещено място за всеки един българин, който милее за нацията и българите от Македония. И тогава, и днес оставени под режим, който смачква съзнанието им. След 1944 г. името на Тодор Александров беше забранявано. Някога пишеха за него, че е великобългарски шовинист и такива глупости. А няколко изчадия му събориха гроба", каза Каракачанов.

Източник: glasove.com

Свързани статии