Актуално

На фокус

ВМРО-ДПМНЕ: С България сме в студена война!

ВМРО-ДПМНЕ: С България сме в студена война!

27.01.2023

Втори фронт

216


Според позицията на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ случващото се между България и Република Северна Македония е сериозен провал на всичко, което правителството на Република Северна Македония е приело и подписало, а резултатът е „студена война в смисъл на студени дипломатически отношения между две държави”, предаде БТА.

„Това се случва, когато едната страна е без стратегия, без планирани стъпки и лесно приема всичко, което се иска от нея. Тогава се губи достойнството", каза говорителят на ВМРО-ДПМНЕ Наум Стоилковски в отговор на журналистически въпрос за ситуацията между двете държави, в която в Северна Македония трябва да бъдат направени конституционни промени.

Стоилковски повтори тезата на председателя на партията Християн Мицкоски, че „правителството и президентът играят ролята на анализатори” и коментират ситуацията, без да действат.

„Потвърждава се нашата теза, че конституционните промени не са последната отстъпка, която се иска от нас. Това отваря дилеми дали това правителство е обещавало много повече, което българската страна иска сега. И основната причина, поради която правителството се държи така, е само защото правят компромиси с всичко и всичко, защото не са чисти и честни и са потънали до шия в престъпност и корупция”, каза Стоилковски, припомняйки настояването на ВМРО-ДПМНЕ за предсрочни избори.

    Източник: fakti.bg

Свързани статии