Актуално

На фокус

Владислав Панев: Цената на „Градус“ пада с 40 млн. лева

Владислав Панев: Цената на „Градус“ пада с 40 млн. лева

07.05.2021

Втори фронт

8645


Цената на „Градус“ пада с 40 млн. лева (близо 10 процента) в началото на борсовата сесия днес. Оня ден покупката на акции от фирмата от пенсионни фондове беше сред акцентите на изслушването в комисията по ревизия.

Това съобщи в профила си във „Фейсбук“ финансистът и депутат от „Демократична България“ Владислав Панев.

Междувременно дружеството излезе с официална позиция, в която се казва следното:

„Във връзка с направени и разпространени неверни твърдения от лицето Светослав Илчовски пред комисията за ревизия към 45-ото Народното събрание и медиите, „Градус“ АД информира, че ще заведе всички възможни дела срещу въпросното лице и ще сезира компетентните органи в защита на своите права и законни интереси за изнасянето и разпространяването на неверни твърдения от него. Те уронват престижа и накърняват доброто име на „Градус“ АД, причиняват на компанията и нейните инвеститори и акционери имуществени и неимуществени вреди, и дават неверни и подвеждащи сигнали към пазара, на който се търгуват акциите на „Градус“ АД, което може да се отрази негативно на тяхната цена.

Като компания с близо 30-годишна история, „Градус“ АД няма да допусне накърняване на доброто й име, както и замесването й в политически битки чрез разпространение на невярна информация, и ще търси правата си по съдебен ред.“

 

   Източник: frognews

Свързани статии