Актуално

На фокус

Вижте какво се случва с олимпиеца Гълъбин Боевски след затвора в Бразилия

Вижте какво се случва с олимпиеца Гълъбин Боевски след затвора в Бразилия

27.01.2023

Втори фронт

2464


Новият треньор на щангистите Пламен Аспарухов разкри къде живее и с какво се занимава шампионът от Сидни

"Аз съм може би единственият, който знае как е живял в затвора в Бразилия Гълъбин Боевски. Може да се направи филм или да се напише книга. Страшно интересни неща ми е разказвал".

Това сподели новоназначеният треньор на националния отбор по вдигане на тежести Пламен Аспарухов пред Петър Бакърджиев в подкаста на Би Ти Ви "За спорта без клишета".

Пламен Аспарухов е един от най-близките хора на Гълъбин Боевски.

Кадър: БиТиВи

Пламен Аспарухов е един от най-близките хора на Гълъбин Боевски. Кадър: БиТиВи

Олимпийският шампион от Сидни бе арестуван на летището в Сао Пауло с 9 кг кокаин.

Боевски бе осъден на 9 години и 4 месеца затвор. През 2013 г. ненадейно той се прибра в България, но така и подробности за освобождаването му не бяха оповестени.

"Гълъбин продаде всичко в България. Живее в Лисабон, Португалия. Купи си къща, развива бизнес, изкарва пари. И до ден днешен не съм го питал защо се стигна дотам да влезе в затвора. Не знам дали е виновен. Даде на децата дялове от имуществото си. Разбрах, че наскоро се е прибрал за кратко, но не ми се е обаждал" разкри още Аспарухов, който е треньор на Боевски.

Двамата и до днес са много близки. Живеят в един блок дълги години.


"Жалко за Гълъбин, че така станаха нещата, но няма какво да се направи. Остава ми приятел. Много трудно е живял в затвора, борба за оцеляване е било. Изключителни правила е имало. Шефът на затворниците му е казал: "Ако искаш да оцелееш, не поглеждай жената на затворника по време на свижданията. Не трябва да имаш никакви отношения с шефа на затвора."

Още в първите дни го изкарват на плаца пред всички. Появил се шефът на затвора и гордо заявил, че един от новите затворници е олимпийски шампион. Той тръгнал да подава ръка на Гълъбин. В този момент нашето момче усеща и си слага ръцете отзад, защото си спомня за думите на отговорника за затворниците. Има и други неща, които не трябва да казвам", разкри още Аспарухов.

По думите му Гълъбин е можел да стане министър на спорта, ако не беше стрелбата в училището със сина му Пол. През 2008 година, докато бившият щангист е общински съветник, 15-годишният тогава наследник на спортиста се самопростреля в главата с газов пистолет.

"Боевски е човек с много голям потенциал", добави Аспарухов.

   Източник: 24 часа

Свързани статии