Актуално

На фокус

Вицепрезидентът Илияна Йотова: Аз съм за човека на действието, а не за човека на кабинета

Вицепрезидентът Илияна Йотова: Аз съм за човека на действието, а не за човека на кабинета

03.10.2021

Втори Фронт

228


„Г-н Герджиков си става една политическа фигура, защото неговата кандидатура си е политическа, зад нея стои партия ГЕРБ. Оттук нататък ще разсъждаваме и върху тази плоскост. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в предаването „На фокус с Лора Крумова”. Тя заяви, че е против разделението генерал-интелектуалец.

Илияна Йотова заяви, че познава проф. Анастас Герджиков. "Аз неведнъж съм гостувала в Софийския университет. Смятам, че се разбираме чудесно. Като опонент не го познавам, ще трябва да го чуем с първите му послания, с гледната му точка по различни теми - вътрешни и международни. В крайна сметка г-н Герджкиков си става една политическа фигура, защото неговата кандидатура си е политическа, зад нея стои партия ГЕРБ. От тук нататък ще разсъждаваме и върху тази плоскост", допълни още тя.


Вицепрезидентът отговори и дали е разочарована, че Бойко Борисов не е приел хвърлената ръкавица. "Честно казано - да. Очаквах този сблъсък. Четири години като че ли противопоставянето ни вървеше точно по тази линия - генерал и генерал, ако трябва да вляза във вашата стилистика и риторика, но той някак не посмя", коментира още Йотова.


Тя коментира и изказването на президента Радев, че Борисов се крие под тогата на ректора. "Вижте тогата е нещо много свещено и много специално особено когато се открива академичната учебна година. Възпитаник съм на Софийския университет и помня тогава в два случая, когато ме приеха и когато ми дадоха дипломата", каза Илияна Йотова.


Вицепрезидентът подчерта, че тогата се счита на олицетворение на познанието към истината и според нея е грубо да се използва за политически цели.

Източник: Glasove.com

Свързани статии

ICDSoft хостинг компания