Актуално

На фокус

Веселин Боришев: Ние сме малък, но за сметка на това много прост народ

Веселин Боришев: Ние сме малък, но за сметка на това много прост народ

22.09.2021

Втори фронт

710


Ние сме малък, но за сметка на това много прост народ. Виждате 20 г. какво се получава - разчитаме непрекъснато на спасители. При нас няма политическа система - идва дядо цар, после неговият шофьор, после шоумен. Сега идват едни наистина симпатични млади хора, при които няма ляво и дясно, но пък има център. Център на какво?
Този коментар направи фотографът Веселин Боришев в ефира на Bulgaria ON AIR. Само преди няколко дни обективът му видя поредния ярък кадър по време на представянето на новия проект на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев. "Дуото от Харвард" обяви, че влиза в битката за новия парламент с партия "Продължаваме промяната". Неизвестните около новата формация все още не са никак малко.

По време на обявяването на проекта обаче Боришев запечатва с обектива си кадър със символика - лицето на Кирил Петков на преден план, а на фокус - детска плюшена играчка на заден план. Играчката? Овчица.

“Кирил Петков и Асен Василев се опитаха да направят неформално събитието, на което представиха “Продължаваме промяната”. Но това им изигра лоша шега - беше леко самодейно като целия им проект. Не може ти да не си сериозен в начина, по който представяш какъвто и да е проект - на фона на овчици, детски играчки. Нормално е човек като мен да види подобно нещо и да вкара символика в него”, коментира Боришев.

“Този проект съм го гледал преди 20 г. Общо взето със същите послания за честност почтеност. Говоря за Сакскобургготски, който 800 дни ни стрига като овчици. Виждам някакво дежавю постоянно. Излизат нови хора, но сценаристите са стари”, допълни още фотографът.

Боришев обясни, че фоторепортеството е строго субективно, а тези истории, които разказва, са негови лични интерпретации, базирани на опита му. И добави, че често се е случвало да му забранят да снима.

"Забрана за снимане имахме последната година през управлението на Борисов. Набутвайки ни в новата сграда на парламента, те не ни забраняват на практика да снимаме, но правят снимането невъзможно", подчерта той.

  Източник: frognews

Свързани статии

ICDSoft хостинг компания