Актуално

На фокус

Венелин Петков с първи коментар след отстраняването му от БТВ

Венелин Петков с първи коментар след отстраняването му от БТВ

23.12.2020

Втори Фронт

12109


"19 години, 9 месеца и 24 дни плюс 6 месеца казарма. Довиждане".

Това написа в профила си във Фейсбук Венелин Петков, който  бе отстранен от поста шеф на новините, актуалните предавания и спорта в "Би Ти Ви Медия груп". На негово място бе назначен Антон Хекимян. 

Бившият вече директор на “Новини, актуални предавания и спорт” в БТВ коментира отстраняването си от длъжността “"Зимата идва. После са изборите. Весела Коледа".

Последните години bTV имаше имидж  на най-независимия канал в сравнение с другите две основни национални медии - частната "Нова" и обществената БНТ, които държат яростна проправителствена позиция. За разлика от тях през това време по bTV звучаха алтернативните гласове на анализатори и политици. Телевизията застана зад редица силни разследвания за корупция.

“През 2020 година bTV трябваше да адаптира програмата си към COVID-19 пандемията, което доведе до по-малко инвестиции в съдържанието и загуба на зрители. Основната ми цел е да обърна тази тенденция като модернизирам програмата и съдържанието и работя за повече разнообразно ТВ развлечение и висококачествени новини по всичките ни канали. Назначих Христо и Антон, защото те притежават хъса, експертизата, енергията и жаждата за иновация, от която имаме нужда, за да върнем водещата си позиция в България“, каза Мартин Швехлак, главен изпълнителен директор на bTV Media Group.

 

Свързани статии