Велислав Минеков: Надяваме се Кошлуков да ми разкаже за ТВ7, КТБ и Цветан Василев

Велислав Минеков: Надяваме се Кошлуков да ми разкаже за ТВ7, КТБ и Цветан Василев

09.06.2021

Втори фронт

1803


,,Надявам се Емил Кошлуков да ми разкаже за ТВ7, за което отговаряше фалиралата КТБ и Цветан Василев, а може би и Делян Пеевски. Искам да знам какво прави името му тук''. Това каза Велислав Минеков, предаде БТВ.

По думите на културния министър директорът на националната телевизия е бил част от екипа на телевизия „Алфа“ на партия „Атака“. Тази подробност отсъствала от биографията на Кошлуков,  публикувана в сайта на националната телевизия.

„Има още една фирма, която трябва да има рестрикции и в нея съучаства Емил Кошлуков. Той е в ръководството, мисля, става въпрос за „Нюфрейм медия БГ“, каза Велислав Минеков по време на пресконференция пред журналисти.

Според Минеков Кошлуков е свързан с фирмите, които са санкционирани по закона „Магнитски“.

„Кошлуков трябва да бъде подложен на същите мерки, като останалите свързани с тези фирми. Искам ДАНС и всички служби да разберат какво се е случило в този период. Тук не става дума за свобода на словото, а за серия от безобразия, извършени лично от директора на националната телевизия“, каза Минеков.

„Аз искам да знам от СЕМ подробности по отношение на присъствието на Кошлуков като директор в „Алфа“. Искам да знам също подробности, които да бъдат подкрепени със справка на НАП и НОИ, за да се уверим, че е бил наистина такъв“, каза още културният министър.

Той категорично отрече да обвинява журналисти и да упражнява институционален натиск върху БНТ.

  Източник: eurocom

Свързани статии