Актуално

На фокус

Василев: Публична тайна е, че Пеевски е взел на концесия квотата на Сидеров в правителството

Василев: Публична тайна е, че Пеевски е взел на концесия квотата на Сидеров в правителството

17.01.2021

Втори Фронт

4160


Публично известни са отношенията между Бойко Борисов и Делян Пеевски. Аз мисля, че всички въпроси за естеството между Борисов и Пеевски по-скоро имат реторичен характер. Ако при първото управление тези отношения не са били толкова открити, след погрома на КТБ мисля, че стана ”союз нерушимый”.

Това коментира бившият шеф на фалиралата Корпоративна банка Цветан Василев в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич".

"Министерство на икономиката е запазена територия за Пеевски в правителствата на Борисов - 2 и 3. За правителството три няма какво да се говори. Публично тайна е, че Пеевски е взел на концесия квотата на "Атака" и на Волен Сидеров в това правителство. Публична тайна е, че бившият министър на икономиката Емил Караниколов защитаваше интересите на Делян Пеевски. Сега наследник е Лъчезар Борисов. Аз познавам и двамата, знам какви са били връзките и отношенията между тях. Да не споменаваме и Владислав Горанов", допълни Василев.

"Чистят ги като бушони, но това не означава, че неговите заместници не са от същото котило. Кирил Ананиев е чичо на Горанов и той зае неговият пост. За Лъчезар Борисов знам, че има връзки с Делян Пеевски от 2008г. Бягането на Бойко Борисов от темата за отношенията му с Пеевски само показва колко е чувствителен на тази тема", каза още финансистът.

Свързани статии