Актуално

На фокус

Васил Капланов-Каплата се прибира вкъщи

Васил Капланов-Каплата се прибира вкъщи

21.12.2020

Offnews

2473


Васил Капланов-Каплата се прибира вкъщи под "Домашен арест", това постанови тричленен състав на Окръжен съд – Кюстендил. 

Преди около седмица Районният съд в Дупница не уважи молбата на Капланов за изменение на мярката му в "подписка" и го остави в ареста.

"Обвиняемият няма право да напуска домашния си адрес без разрешение, а контролът ще бъде осъществяван чрез средствата за електронно наблюдение", указа съдът.

В мотивите на съда се посочва, че от доказателствата по делото, все още продължава да съществува обосновано предположение, не е налице реална опасност от укриване, но е налице опасност от извършване на престъпление.

43-годишният Янек изчезна на 31 юли, когато е видян да се качва с джипа на Васил Капланов-Каплата на път за дупнишкото село Крайници. Каплата бе арестуван през септември, след като заплашил с убийство член на фейсбук групата "Къде е Янек". Янек от години живее и работи във Франция и редовно се прибира в родния си град. Докато е във Франция, автомобилът му е надраскан, със спукани гуми и запушен ауспух. За това деяние бе задържан за 72 часа с прокурорско постановление синът на Васил Капланов. През май той умишлено е надраскал кола, паркирана в ж.к. Бистрица в Дупница.

Месец след изчезването на Янек МВР се активизира и започна мащабни акции в района на Дупница, но без успех.

Многократно водолази обхождаха язовир "Дяково", но резултат нямаше.

Срещу Васил Капланов има и още едно висящо досъдебно производство за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди. 

Източник: offnews

Свързани статии