Актуално

На фокус

Валери Симеонов за гласуването по пощата "Пълна щуротия"

Валери Симеонов за гласуването по пощата

21.01.2021

БНТ

813


Според Валери Симеонов трябва да се разреши на ресторантите и кафенетата да работят до 23:30 часа, а нощните заведения да останат затворени, защото там рискът е много голям. "Не виждам смисъл в това на 4 февруари да бъдат върнати големите ученици в училище, а да не бъдат отворени ресторантите и кафенетата", каза той в предаването "Денят започва" по БНТ.

„В България вероятно ще отидат да гласуват 23%. Епидемията ще уплаши възрастните хора. Подвластен на своите лични амбиции, президентът взе грешно решение. Обединени патриоти  решихме, че няма никакъв смисъл от тези консултации при положение, че на тях не се обсъждаше датата. Смисълът беше Радев да се показва всеки ден по телевизията", заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

По темата за гласуването по пощата Симеонов беше категоричен: „Пълна щуротия!“. Той коментира, че трудно се установява адресът на лицето в чужбина, което също така би нарушило тайната на вота: „Ще поднесем мечтата на Ердоган на тепсия от Турция да гласуват и умрелите. Не трябва да правим този подарък на Турция, която има експанзионистична политика“. Според него живущите в Турция са само по документи българи: „Районният кмет на Истанбул контролира гласуването. Ние успяхме да намалим секциите до 35. По този начин намалихме от 100 000 до 20 000 гласовете от Турция като предотвратихме да има втора турска партия в парламента.“

Лидерът на НФСБ даде пример с гласуването по пощата в САЩ, което допринесе за съмнения в изборните резултати. Той обобщи идеите дадени в президентството така: „Състезание на щурави идеи.“ Към тях прибави и видеонаблюдението, защото всяка губеща партия ще изтъкне видеонаблюдението: „Всяка бойна комсомолка като Мая Манолова ще каже по телевизията, че в момента се броят бюлетините, има измами и това ще отблъсне хората.“

Датата на изборите трябва да бъде максимално отдалечена от пика на пандемията, за да може повече хора да отидат до урните, каза Валери Симеонов. Той разкритикува идеята за видеонаблюдение по време на избори и коментира, че отпускането на мерките трябва да бъде обмислено.

 

Свързани статии