Актуално

На фокус

Валери Симеонов: Не съм показвал среден пръст, питах ги къде им е умът

Валери Симеонов: Не съм показвал среден пръст, питах ги къде им е умът

28.01.2021

Нова

1187


Лидерът на НФСБ Валери Симеонов отрича да е показвал среден пръст на протестиращите ресторантьори в сряда. „Отворих прозореца, за да погледна. Една група от 5-6 човека започнаха да крещят вулгаризми, обиди. Направих така, че ги попитах къде ви е ума”, заяви в предаването „Здравей, България” по Нова телевизия Валери Симеонов. И показа знака – показалец, насочен към челото.

„Показах знак, с който питах къде са ви главите. Не съм сигурен, че тези хора бяха от протестиращите, събрали се да защитават своя бизнес”, заяви още Симеонов. И подчерта, че самият той членува в една от най-големите браншови организации. „И с организаторите на митинга от няколко дни обсъждаме колко е целесъобразно да се търси диалог или да се отиде на митинг”, каза Симеонов.  

„Аз съм единственият политик, който поддържа тезата, че отварянето на ресторантите при спазване на мерки не носи по-голяма опасност от отварянето на училищата”, допълни лидерът на НФСБ.  

Симеонов коментира, че протестното отваряне на ресторантите на 1 февруари ще донесе само напълване на хазната с глоби.

„Трябва да се търси диалог с щаба и министър-председателя”, заяви още той.

Заместник-председателят на Народното събрание смята още, че мерките за бизнеса са неефективни. Като собственик на два хотела с ресторанти, самият той твърди, че не е кандидатствал по никоя мярка за подкрепа от държавата.

„Когато не работи един ресторант, какви 80% ще дадеш на работещите и ще чакаш още 20% от работодателя, като той няма откъде да ги даде”, коментира Симеонов.

Относно новата заповед, с която се въвеждат задължителни PCR-тестовете за идващите у нас чужденци, Валери Симеонов също подкрепи идеята да се правят бързи антигенни тестове, защото са по-евтини и достатъчно точни.

Симеонов отговори и на обвиненията на БСП, че си е взел язовир на тръгване.

„Става въпрос за язовир „Овчарица”, който е единственият охлаждащ за централите. Това е публична държавна собственост. Актът през този закон е да мине в по-висока категория на отговорност на контрол. По същата логика Валери Симеонов да си вземе Странджа планина, след като си тръгне. Не познавам района, доскоро не знаех къде е язовир „Овчарица“. Днес ще питам г-н Георгиев от БСП откъде е измислена тази щуротия”, каза Симеонов.

И обясни с какви бизнеси се занимава. „За да няма неяснота - притежавам телекомуникационна фирма в Югоизточна и Североизточна България, телевизия „СКАТ“ и два обекта – хотели с ресторанти. От нищо друго не разбирам, камо ли да въдя риби, раци и т.н.“, каза Симеонов.

Относно изборите и коалициите лидерът на НФСБ заяви, че до момента разговори е имало само с ВМРО, но още няма подписано споразумение.

 

Свързани статии