Актуално

На фокус

Ваксинират в мобилни пунктове през уикенда в три столични мола

Ваксинират в мобилни пунктове през уикенда в три столични мола

19.06.2021

Втори фронт

974


На 19 и 20 юни Столичната община заедно със Столичната РЗИ разкрива мобилни пунктове за ваксинация в три търговски центъра в града. Инициативата ще се реализира на територията на моловете Paradise Center, Serdika Center и Sofia Ring Mall.
Te ще работят от 13.00 до 18.00 часа в двата дни, а желаещите ще могат да избират между векторна и РНК ваксина, предава БГНЕС.

С тях "зелените коридори", разкрити от общината с цел да се ускори процесът на ваксинация в столицата, стават общо осем.

Ваксини ще се поставят и в столичните паркове, както в предходните три уикенда, където досега са се имунизирали над 3 200 души.

Мобилните пунктове за ваксини на открито се намират в Южен парк (вход откъм бул. "Гоце Делчев"), "Борисова градина" (до езерото Ариана), Северен парк (вход от ул. "Бели Дунав" в ж.к. "Надежда 4"), парк „Дружба“ до Културен институт "Искър" и в кв. "Красна поляна" (паркинга на Т-Маркет на бул. "Възкресение"). Те ще работят от 9:00 до 16:00 часа. Имунизацията ще се извършва без предварителна регистрация.

През почивните дни ваксинация ще се извършва и в специално оборудвания автобус от СРЗИ, който ще бъде на Терминал 1 на Летище София и ще работи от 9:00 – 18:00 часа. Бусът е дарение от фондация „Благотворителност и милосърдие“.

Междувременно спешната болница "Пирогов" закрива и последното COVID отделение, което работеше 8 месеца с пациенти от цялата страна.

   Източник: frognews

Свързани статии