Актуално

На фокус

"В България има контролирана мизерия"

28.12.2020

Димо Райков

6288


Тъжно ми е от това, което виждам, че става в България. Обиколил съм доста страни, но такова лошо, презрително отношение към възрастните, болните, инвалидите като у нас няма никъде. Дори и в Африка. Там поне има респект към Бащата. 
В България нишката между поколенията е скъсана.
Не може в европейска страна, и то член вече 14 години на ЕС, и то в 21 век, да има такива геноцидни и срамни пенсии, които се  равняват на дневната минимална надница във Франция, а в същото време някои да получават, и то държавни, огромни заплати, които не се получават и в богата Франция. И то за никаква работа, а за  послушание.
Аз говоря и пиша от много, много години за този български срам. Но... От 2011 година пиша, че в България има КОНТРОЛИРАНА МИЗЕРИЯ,   тоест за едни няма и пет лева, а за други има милиони.
Но никой не ме подкрепи! Само получих удари! И то какви!
Такова безсърдечие няма никъде! И никой не мисли, че той самият утре може да попадне на  улицата или да се разболее. Елате да видите как и колко асоциации и доброволци подкрепят бедните във Франция, колко артисти, певци, политици,  особено в Париж! Просто много, много човешка солидарност!
А у нас един популярен водещ в  медия ми каза в ефир, че солидарността била комунистическа отживелица... Затова и в Париж на всяка  крачка има бедни -  българи, сърби, руснаци, откъде ли не...Цялата мизерия на света идва тук! И като ги питам защо, ми казват - защото знаем, че в Париж поне няма да умрем от глад...
Понеже зная от опит, че българинът не вярва, по-точно - не иска да вярва,  на думи като моите сега, нека да дойде в Париж, нека да отиде, например, в един парк,  гората на Внесен се казва, и да попита някой българин, който и в този студ живее там на палатка. Той ще му каже защо е дошъл в Париж...
Приветствам това, което тук пишете, че правите, понякога и няколко птички правят пролет!
Честита Коледа, добри хора! Все още ви има у нас. Но кога ще станете оная критична маса, която ще измести вечните тарикати и ще направи моята страна един малък Париж на солидарността и погалването между хората! 
Приемете моите поздрави!

Свързани статии