Актуално

На фокус

Унищожената реколта: България свалила защитата си срещу градушки, за да кацне военен самолет

Унищожената реколта: България свалила защитата си срещу градушки, за да кацне военен самолет

30.08.2021

Втори фронт

7142


България свалила защитата си срещу градушки, за да кацне военен самолет. Това е причината да бъде унищожена земеделска продукция след страховитата градушка на 28 август край Пловдив.

Служебният министър на земеделието Христо Бозуков гарантира, че протестиращите земеделски стопани с унищожена от градушката продукция ще получат обезщетения, предаде БНР. Мостът, който беше блокиран от производителите, вече е освободен, а министър Бозуков започна оглед на поразените от градушката масиви, заедно с производители от пловдивското село Ръжево Конаре.

Бозуков коментира, че изстрелването на ракети за предотвратяване на евентуалните поражения от градушката е било спряно за близо час, защото в района е трябвало да кацне военен транспортен самолет от съюзническите сили. Утре министърът очаква да се срещне с представители на Министерството на отбраната за да се запознае с конкретните причини.

Бозуков увери пострадалите стопани, че ще получат обезщетения във възможно най-големия размер и всеки конкретен случай ще бъде разгледан отделно заради различията в договорите за реализация на продукцията.

Министърът посочи, че е нужно да се подадат в земеделските служби:

„Във възможно най-кратък срок направете заявленията до общинските служби „Земеделие“ днес или утре. Не оставяйте за края на седмицата, тези дни, първите дни, за да може да започне да се работи по въпроса, да идват на терен хората от службите, за да огледат нещата и да направят протоколите“.

   Източник: frognews

Свързани статии

Левицата