Актуално

На фокус

Уникално видео! Володимир Зеленски забавлява руснаците за ЧНГ преди 10 г.

 Уникално видео! Володимир Зеленски забавлява руснаците за ЧНГ преди 10 г.

31.12.2022

Втори фронт

2770


Телевизионен канал "Россия 1". 1 януари 2013 г. програмата "Първа новогодишна вечер" водят Максим Галкин и Володимир Зеленски, пише сайтът meduza.io, обявен за чуждестранен агент в Русия и публикува видео от програмата.

Галкин и Зеленски  се майтапят с традицията на новогодишното пиянство, руската салата и Филип Киркоров. "Съветското шампанско влезе в Книгата на рекордите на Гинес като парадокс: има напитка, няма държава. Галкин се възмущава, че според новия закон за забраната на реклама на алкохол и цигари, трябва да се забрани и "Ну погоди!", защото "децата ще видят как вълка пуши". Зеленски му отвръща, че в телефона на Галкин е записан като "гастарбайтер". С песни участват Николай Басков, Евгений Петросян, Потап и Настя. Вера Брежнева хвърля въздушни целувки към залата, Владимир Соловьов се смее на шегите на Зеленский. На масите са Олег Газманов, Дмитрий Губерниев, Григорий Лепс, други звезди от Русия и Украйна.

10 години по-късно Украйна и Русия са във война. Зеленски е президент и върховен главнокомандващ. Галкин се обяви срещу войната и бе принуден да напусне Русия, защото бе обявен за "чуждестранен агент". Вера Брежнева е в списъка на "нежеланите артисти" в Русия и е доброволец в пункт за хуманитарна помощ. Владимир Соловьов в своето токшоу призовава за унищожението на Украйна и нарича Зеленски "наркоман". Потап събира пари за пострадалите от войната. Петросян, Басков и Лепс подкрепят "спецоперацията". Газманов обяви концерт в анексирания Херсон, но той се провали, след като украинците си върнаха града. Губерниев прави "патриотични" концерти. "Россия 1" е забранен по цяла Европа като главното оръжие на пропагандата на Путин.
 

   Източник: 24 часа

Свързани статии