Актуално

На фокус

Унгария обяви "Спутник V" за най-безопасната и ефективна ваксина срещу коронавирус

Унгария обяви

25.04.2021

Втори Фронт

923


Унгария призна руската "Спутник V" за най-безопасната и ефективна ваксина срещу коронавирус. Това беше обявено в неделя в профила в Туитър на ваксината, позовавайки се на рейтинг, публикуван от унгарското правителство, съобщава ТАСС.

"Спутник V" е най-добрата по отношение на безопасността (7-32 пъти по-малко смъртни случаи) и ефективността (2-7 пъти по-малко инфекции с COVID) на 100 000 ваксинирани", се казва в туита. За сравнение, при използване на ваксината Pfizer, нивото на смъртност е 32 пъти по-високо, а степента на заразяване 6 пъти по-висока от тази при "Спутник V".

През ноември 2020 г. Унгария стана първата държава от ЕС, която получи побразци на ваксината "Спутник V" за провеждането на изследвания. През февруари 2021 г. Националният център за обществено здраве в Унгария одобри употребата на руския препарат в страната.

Общо сега в Унгария са налични пет препарата за ваксинация: на американско-германския консорциум Pfizer и BioNTech, на американската компания Moderna, британско-шведската ваксина на AstraZeneca, китайската Sinopharm, както и руската ваксина "Спутник V", посочва ТАСС.

Източник: glasove.com

Свързани статии