Актуално

На фокус

УМБАЛ „Света Анна“: Проф. Андрей Чорбанов е в болница с COVID-19

УМБАЛ „Света Анна“: Проф. Андрей Чорбанов е в болница с COVID-19

22.03.2021

Втори Фронт

5425


Във връзка с постъпили многобройни запитвания от медии, относно болничното лечение на проф. Андрей Чорбанов от БАН, пресцентърът на УМБАЛ „Света Анна“ София АД-гр. София съобщи, че проф. Андрей Чорбанов е диагностициран на 19 март с COVID-19, при извършен в УМБАЛ „Свети Иван Рилски“ ЕАД-София бърз антигенен тест с положителен резултат. Той е насочен за диагностично уточняване и оценка на нуждата от хоспитализация към УМБАЛ „Света Анна“ - София АД. Извършен е повторен бърз антигенен тест и PCR тест – положителни. Всички изследвания са отразени в Националната система за регистрация на COVID-19.

След извършени образни и диагностични изследвания и консултации с различни специалисти, състоянието на пациента е оценено като средно тежко и е препоръчано болнично лечение. Проф. Чорбанов е настанен за болнично лечение, като му провежда се стандартна терапия, без ползване на ВИП услуги. Той е в стабилизирано състояние с тенденции за подобряване.

Информацията се предоставя след проведен разговор и получено съгласие от проф. Андрей Чорбанов, съобщават още от УМБАЛ „Света Анна“.

  Източник: Гласове

Свързани статии