Актуално

На фокус

Убийството в Стара Загора: Липсват главата и дланите на убития. Работил е в чужбина и се е прибрал преди дни

Убийството в Стара Загора: Липсват главата и дланите на убития. Работил е в чужбина и се е прибрал преди дни

15.12.2020

"24 часа"

15454


Кошмарни са фактите около убийството в Стара Загора. Към момента е ясно, че за ужасното престъпление е задържан 57-годишен мъж, а жертвата е на 49 години. И двамата са криминално проявени. В дома на задържания са намерени човешки части от жертвата, както и предмети за разчленяване, съобщиха преди минути от прокуратурата.

Убитият мъж е работил в чужбина. Прибрал се е скоро в България.

Части от трупа, който беше открит в Стара Загора, са намерени на различни места в града, а ръцете му в  дома на убиеца.

Първо сигнал за зловещата находка бил подаден около полунощ срещу понеделник, когато край контейнер до блок 26 в квартал "Три чучура" бил намерен голям найлонов плик с торс от човешко тяло в него.

Заподозрян за убийството е мъж от вход А на блок 26, в чийто апартамент били открити ръцете на жертвата, но без дланите, допълва „24 часа“.

Разследващите установили, че краката на убития са били откарани от сметопочистващите екипи и били намерени по време на сепариране на отпадъците в депото за боклук край село Ракитница. Все още главата и дланите на жертвата се издирват.

Двамата вероятно са се скарали и домакинът убил госта си, а след това се опитал да прикрие деянието си, като разчлени трупа и го изхвърли на различни места в квартала.

Предполага се, че убийството е станало поне преди 2 дни.

Свързани статии