Актуално

На фокус

Тръмп призова Байдън да подаде оставка заради Афганистан

Тръмп призова Байдън да подаде оставка заради Афганистан

16.08.2021

Втори фронт

659


Предишният президент на САЩ Доналд Тръмп призова своя наследник на поста Джо Байдън, който го смени в Белия дом през януари, да подаде оставка. Като причини Тръмп посочи победата на талибаните в Афганистан, но и, според него, лошото справяне на Байдън с други проблеми като пандемията от новия коронавирус, предаде Франс прес.
"Време е Джо Байдън, дискредитиран, да подаде оставка за това, че позволи това, което се случи в Афганистан", каза бившият американски президент републиканец в комюнике. Той изброи като други причини демократът Байдън да се оттегли "главозамавайщия ръст (на случаите) на ковид, бедствието (с нелегалните имигранти на мексиканската) граница, заличаването на енергийната ни независимост и парализата на нашата икономика".

"Това, което Джо Байдън направи с Афганистан, е легендарно", присмя се Доналд Тръмп. Той коментира с ирония, че оставката на неговия наследник "би трябвало да бъде нещо лесно, предвид факта, че той не бе избран по законен начин".

Бившият президент на САЩ продължава да твърди невярно, че е спечелил изборите през ноември миналата година, отбелязва АФП.По-рано Тръмп вече разкритикува остро Байдън във връзка с Афганистан. "Това щe остане като едно от най-големите поражения в историята на САЩ", увери той в предишно комюнике, припомня БТА.

Приключващото изтегляне на американските въоръжени сили от Афганистан, на фона на което талибаните предприеха своето мълниеносно настъпление, обаче бе договорено именно от Тръмп.

  Източник: frognews

Свързани статии