Актуално

На фокус

Тръмп говори пред хиляди на първи голям митинг след Белия дом

Тръмп говори пред хиляди на първи голям митинг след Белия дом

27.06.2021

Втори Фронт

2274


Русия, Иран и Китай унижават САЩ, а американският президент Джо Байдън унищожава страната. Това обяви бившият президент на САЩ Доналд Тръмп на първия си голям митинг след напускането на Белия дом. Той говори пред хиляди симпатизанти в Охайо.

Според Тръмп администрацията на американския президент Джо Байдън се е превърнала в „пълна катастрофа“ за пет месеца. "Престъпността нараства, убийствата се увеличават, чужденци преминават границата. Никой не е виждал подобно нещо", каза той. "Китай, Русия и Иран унижават страната ни. Джо Байдън унищожава страната ни", каза бившият шеф на американската администрация, без да уточни какво има предвид под унижението на САЩ.

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп нарече президентските избори в САЩ през 2020 г. "престъпление на века", тъй като резултатите са били фалшифицирани. "Според мен това беше престъплението на века - нещо, което се случи през ноември. Защото сега имаме криза на границата, защото всички тези неща се случват с страната ни", каза той на митинга. Бившият президент на САЩ добави, че „3 ноември беше срам, изборите приключиха на 3 ноември вечерта и след това нещо започна да се случва“. „Ние не загубихме тези избори, не, не загубихме“, подчерта политикът.

Тръмп отбеляза, че поради фалшификации, свързани с дистанционно гласуване, изборите наподобяват изборите в Украйна през 2004 г. "Това, което се случи тук, е това, което Държавният департамент някога критикуваше в комунистическите страни: фалшифициране на резултатите от дистанционното гласуване", каза бившият президент. "Те незаконно промениха броя на гласовете. Казаха, че това се е случило в Украйна през 2004 г. сега се случи тук и ние ще го докажем".

Според него подобни нарушения е имало в градовете Детройт (Мичиган), Филаделфия (Пенсилвания) и Атланта (Джорджия).

Тръмп си приписа значителни постижения във вътрешната и външната политика на САЩ. „Унищожихме ИДИЛ. С истински генерали унищожихме ИДИЛ, убихме Абу Бакр ал Багдади, който се опитваше да го възстанови. Унищожихме Касем Сулеймани , който реши да поставя по пътищата самоделни бомби, които убиха толкова много наши войници", каза той.

Бившият президент посочи, че коронавирусната ваксина е създадена при него и че от самото начало вярва, че коронавирусът идва от лаборатория в Ухан и едва наскоро настоящият президент на САЩ Джо Байдън решава да проучи и тази версия. „Китай е длъжен да ни плати трилиони и трилиони долари“, повтори бившият стопанин на Белия дом.

Тръмп отново не каза дали ще отиде да гласува през 2024 г.. Политикът повдигна темата за предстоящата борба за Белия дом в речта си. Той отново, както в редица интервюта наскоро, обяви, че републиканците ще си върнат Камарата на представителите и Сената на междинните избори през 2022 г., а през 2024 г. Белият дом ще бъде отново в техни ръце. Той обаче не каза дали сам ще участва в тези избори или възнамерява да подкрепи някой друг.

Републиканецът Макс Милър, който планира да се кандидатира догодина от Охайо за Камарата на представителите на САЩ, повдигна темата за предстоящите президентски избори. Тръмп го покани на сцената и го представи на публиката, призовавайки я да гласува за Милър година по-късно. В отговор той нарече бившия президент пример за подражание и добави, че не вижда никой друг като кандидат за президент през 2024 г. Тръмп остави думите му без коментар. Ако самият Тръмп не отиде на президентските избори, ролята му може да стане решаваща в подкрепа на един или друг кандидат.

Източник: в. “Сега”

Свързани статии