Актуално

На фокус

Трифонов: "Промяната", ГЕРБ, ДБ, ДПС и БСП помогнаха за резултата 3:1 в полза на РСМ срещу България

Трифонов:

19.09.2022

Втори Фронт

385


Пред телевизия "Сител" северномакедонският външен министър Буяр Османи е заявил следното: "Изходът от преговорите с България приключи с 3 на 1 за нас. Ние запазихме езика, започнахме преговори за членство в ЕС и оставихме историческите въпроси извън пътната карта. България получи промяна на Конституцията някъде по средата на процеса - след започването на преговорите. Поради тази причина смятам, че това бе един добър компромис".  За този резултат - 3:1 за Северна Македония, в българския парламент гласуваха "Продължаваме промяната", ГЕРБ, ДПС, "Демократична България", а БСП йезуитски се въздържа.

Това написа в профила си във Facebook лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов. Той подчерта, че неговата партия е гласувала "против".

"Не забравяйте, че подигравката с българската история и памет и отказът веднага да бъдат защитени правата на българите в Северна Македония, а не някъде в далечното бъдеще, е една от причините, заради които падна правителството на Кирил Петков", написа още Трифонов.

Свързани статии