Актуално

На фокус

Три протестни лъча ще задръстят София от сутринта

 Три протестни лъча ще задръстят София от сутринта

18.05.2022

Втори фронт

125


Придвижването в центъра на София днес ще е "мисия невъзможна" - заради протести на транспортния бранш. Още след 8 ч. започна блокиране на ключови кръстовища.   

Протести на превозвачи ще има в цялата страна, като превоз на пътници в голяма част от маршрутите няма да има. Има смяна на тона на диалога, но няма конкретни решения по нашиге искания", обясни Димитър Димитров от Камарата на автобусните превозвачи след вчерашната среща с правителството.

Синдикалните организации на работещите в градския транспорт организират протест с три сборни пункта -  "Лъвов мост", Сточна гара и "Петте кьошета".  Планът е в 9.30 от трите точки да тръгнат шествия. 

 Трите протестни "лъча" ще се отправят към Министерството на финансите. Затова се очакват временни затруднения на движението по следните маршрути:

  • от пл. "Лъвов мост" по бул. "Кн. Мария Луиза", бул. "Цар Освободител", ул. "Г. С. Раковски";
  • от Сточна гара по бул. "В. Левски", бул. "Цар Освободител", ул. "Г. С. Раковски";
  • от "Петте кьошета" по бул. "Патриарх Евтимий" и ул. "Г. С. Раковски";

В 10:30 часа протестиращите пред Министерството на финансите тръгват към Министерския съвет. Шествието ще е по маршрут: ул. "Г. С. Раковски" - бул. "Цар Освободител" - пл. "Княз Александър I Батенберг" - бул. "Цар Освободител" до пл. ""Независимост". Между 11:00 и 13:00 часа протестът ще бъде пред Министерския съвет.

В протестните дейстния ще се включи и Националният таксиметров синдикат, който събира шофьорите на Южната дъга на Околовръстния път между бул. "Черни връх" и бул. "България".

Столичната община съобщи, че въвежда промени в организацията на движението в София.

От 07:00 до 22:00 часа се забраняват престоят и паркирането на пътни превозни средства на бул. "Кн. Мария Луиза" между бул. "Тодор Александров" и ул. "Екзарх Йосиф".

От 09:00 до 22.00 часа се забранява движението и се разрешава паркирането на автомобилите на участниците в протеста в крайна дясна лента на пътното платно или локалното пътно платно, като се осигурят вход-изходите на прилежащите обекти, без да се засягат спирките на градския транспорт и извън зоните за престрояване на Околовръстен път между бул. "Черни връх" и бул. "България", посока бул. "България".

   Източник: “СЕГА”

Свързани статии