Трансджендър е новата Мис Невада в САЩ

Трансджендър е новата Мис Невада в САЩ

30.06.2021

Втори фронт

2428


За първи път трансджендър спечели конкурс за красота в САЩ. 27-годишната Каталуна Енрикес триумфира на конкурса Мис Невада в Америка, пише Dir.bg.

Тя стана първата транссексуална жена в историята на състезанието, която го печели.

По пътя към титлата Енрикес победи 21 съпернички. През ноември 2021 г. тя ще се състезава за титлата Мис САЩ, съобщава "People".

Поздравителен пост беше публикуван на официалната страница на конкурса в Instagram: "Поздравления за новата ни Мис Невада САЩ, която пише история!

За последното ревю на състезанието Каталуна си направи вечерна лъскава рокля в дъгови цветове.

"Квалификациите приключиха, финалът е след няколко часа. Роклята е направена от мен. В чест на месеца на гордостта и всички, които нямат възможност да се докажат", написа тя.

"Много благодаря на всички, които ме подкрепиха от първия ден. Моята общност, винаги ще бъдеш в сърцето ми. Победата ми е нашата победа. Току-що направихме история. Гордейте се", споделя още победителката в своя Instagram.

Каталуна Енрикес е родена като момче във Филипините и на 10-годишна възраст се премества в Щатите с родителите си. Работи като модел от 2016 година. Сега тя работи и като дизайнер на дрехи за собствената си марка Kataluna Kouture.
 

    Източник: BLITZ

Свързани статии