Актуално

На фокус

Трагична грешка: Размениха телата на двама починали от Covid-19

Трагична грешка: Размениха телата на двама починали от Covid-19

01.04.2021

Втори Фронт

1066


Телата на двама починали от Covid-19 пациенти бяха разменени по погрешка в моргата на добричката болница, съобщи БНТ. Тъй като и двамата мъже са починали от Covid-19 е трябвало да бъдат предадени на близките им в затворени ковчези. Грешката е установена от роднините на Исмаил Хюсеин, който починал в ранните часове на 28 март и е трябвало да бъде погребан във вторник.

Синът на починалия Метин Ахмет помолил ходжата да направи снимка на баща му, тъй като само свещеникът бил допуснат в моргата.

"Аз исках да ми покаже дали е баща ми, понеже е с Covid-19, нямаме право да отваряме ковчези, и ходжата се старал и ми направил снимка", казва Метин Ахмет, син на починалия.

След намесата на полиция, синът бил допуснат за разпознаване, но се оказало, че баща му не бил в патоанатомията на добричката болница.

Роднините пет дни издирват мъжа. Тялото на Исмаил Хюсеин е било открито в гробището на Балчик, където са го погребали други опечалени в понеделник.

"Баща ми се казва Исмаил Мехмет Хюсеин, а другият се казва Ислям Хюсеин, никакво съвпадение няма", казва Метин Ахмет.

Тялото на Исмаил Хюсеин вече е погребано в Добрич. От Окръжната прокуратура съобщиха, че няма данни за извършено престъпление, а от болничното ръководство отказаха коментари, преди да приключи проверката им по случая.

   Източник: mediapool

Свързани статии