Актуално

На фокус

Трагедия във Флорида: хлапе на 8 години застреля бебе с пистолета на баща си

Трагедия във Флорида: хлапе на 8 години застреля бебе с пистолета на баща си

29.06.2022

Втори Фронт

157


Поредна трагедия с огнестрелно оръжие в САЩ, този път във Флорида. 

Момче на 8 години застреля едногодишно бебе и рани малката му сестра, докато си играело с пистолета на баща си, съобщи полицията в щата. Бащата, 45-годишният Родерик Рандал, е арестуван и му е повдигнато обвинение за престъпна небрежност, незаконно притежание на огнестрелно оръжие и укриване на доказателства, заяви шерифът на окръг Ескамбия Чип Симънс, предаде АФП.

Трагедията се е случила в мотел, където Рандал, който има криминално досие, забраняващо му да притежава оръжие, се е срещнал с приятелката си. Той е довел сина си, а приятелката му е взела със себе си двегодишните си близнаци и едногодишната си дъщеря.

В един момент Рандал излязъл и оставил оръжието си “в гардероба”, заяви шерифът по време на пресконференция. Знаейки къде е скрито, синът му го извадил и започнал да си играе с него, докато майката на момичетата спяла.

Той извадил пистолета от кобура, започнал да си играе с него и произвел изстрел в едногодишното дете, който го убил. Преминалият куршум ударил и едно от двегодишните малки деца, което е ранено, но се очаква да се възстанови.

Когато бащата се върнал, той изнесъл пистолета и неидентифицирано вещество, което може да е било наркотици, от стаята, преди да пристигне полицията.

Смъртта на момиченцето е последната от зашеметяващата поредица подобни инциденти.

“Всяка година стотици деца в Съединените щати получават достъп до необезопасени, заредени оръжия в гардероби и чекмеджета на нощни шкафчета, в раници и чанти или просто оставени без надзор”, се казва в неотдавнашен доклад на Everytown For Gun Safety,”С трагична редовност децата намират тези незащитени оръжия и неволно застрелват себе си или някой друг.”

Организацията, която се застъпва за засилено регулиране на огнестрелните оръжия, изчислява, че тези “неволни стрелби” от непълнолетни лица причиняват средно 350 смъртни случая всяка година.

Източник: Bg-voice.com

Свързани статии